O delegatie a Fondului Monetar International va veni maine la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane.

"O echipa a FMI, condusa de Erik de Vrijer, va face o vizita la Bucuresti, in perioada 6 - 14 noiembrie, pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si evolutiile facute in reformele structurale. In perspectiva alegerilor parlamentare care vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a Acordului Stand by cu Romania va fi amanata. Echipa FMI va reveni la Bucuresti pentru a discuta despre performantele din program si ajungerea la un acord privind masurile necesare a fi indeplinite, deindata ce un nou Guvern va fi instalat", preciza, pe 16 octombrie, intr-un comunicat, reprezentantul rezident pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, scrie evz.ro.

In Raportul Boardului FMI 2012, din cadrul celei de-a sasea evaluari a Acordului Stand-by, Fondul Monetar International si-a revizuit in jos, de la 4% la 3,5%, prognozele privind cresterea economica ce va fi inregistrata pe termen mediu de Romania, din cauza intarzierilor cu reformele structurale si a capacitatii sub asteptari de a absorbi fonduri europene.

De asemenea, Fondul estimeaza ca potentialul de crestere al economiei romanesti va ramane sub 2% pana in 2014 si va creste gradual la 3% pana in 2017.

Nivelurile de 5-6% de dinaintea crizei vor fi dificil de atins in absenta unor reforme majore, care sa aduca in piata muncii mai multe persoane si sa atraga investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.