Organizatia Mondiala pentru Siguranta Alimentelor a respins raportul care face legatura intre cancer si porumbul modificat genetic.

In urma cu doua saptamani a pornit un scandal urias dupa ce oamenii de stiinta francezi au dezvaluit rezultatele unui studiu asupra sobolanilor hraniti cu porumb modificat genetic, experiment in urma caruia sobolanii au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

Rusia suspenda comercializarea porumbului modificat genetic

In momentul respectiv, Comisia Europeana a autorizat achizitia si cultivarea porumbului modificat genetic in Europa pe motiv ca nu existau suficiente dovezi stiintifice care sa dovedeasca nocivitatea produsului pentru sanatatea umana.

Intrebat despre soarta OMG-urilor in Europa, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos a declarat ca important pentru agricultura este ca oamenii sa aleaga in cunostinta de cauza: agricultorul trebuie sa stie ce produce, iar consumatorul trebuie sa stie cu ce se hraneste.

"Cred ca in UE viitorul agriculturii si a diferitelor moduri de a face agricultura este legat de capacitatea de informare si acces la informare atat din partea agricultorilor, cat si a consumatorilor", a punctat comisarul european, potrivit capital.ro.

Suprafetele pe care este cultivat porumbului modificat genetic MON810 in Romania:

- 2007 - 332,5 ha
- 2008 - 6130,44 ha
- 2009 - 3243,52 ha
- 2010 - 822,6 ha
- 2011 - 588,18 ha
- 2012 - 216,9 ha


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.