Protestele angajatilor de la Oltchim continua. Un muncitor a fost scos cu targa din multime dupa ce a lesinat.

[UPDATE] Ministrul Liviu Pop a fost primit cu huiduieli. Un muncitor a lesinat

Un angajat al Oltchim a fost scos pe targa, joi, din randul protestatarilor, dupa ce i s-a facut rau in timp ce incerca sa intre in cladirea pavilionului administrativ al combinatului, la discutii cu conducerea unitatii si cu ministrul Liviu Pop, in cadere barbatul lovindu-se la cap.

Incidentul s-a produs la scurt timp de la sosirea ministrului, cand protestatarii s-au imbulzit pentru a intra in sediul pavilionului administrativ al combinatului, la discutii cu Liviu Pop si cu conducerea unitatii.

Barbatului i s-a facut rau, iar in cadere s-a lovit la cap. La fata locului a ajuns, in scurt timp, un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor, protestatarul fiind luat de acolo pe o targa.

La ora transmiterii acestei stiri, la Oltchim au loc discutii intre ministrul pentru Dialog Social si noua conducere a combinatului, la intalnire participand si cei 15 angajati care au intrat in greva foamei.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a ajuns la Oltchim in jurul orei 13.00, fiind primit cu huiduieli de cei aproximativ 500 de protestatari, care au strigat "Hotii, hotii!".

Protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop ca Guvernul nu si-a tinut promisiunile in ceea ce priveste plata salariilor restante si au cerut ca premierul Victor Ponta sa vina sa discute cu ei.

Liviu Pop a reusit cu greu sa li se adreseze protestatarilor, din cauza huiduielilor.

"O sa avem o intalnire. Am spus ca in sapte zile vom gasi solutii, s-a achitat avansul pe iulie si urmeaza sa achitam integral salariile pentru iulie si august. S-au respectat toate promisiunile, urmeaza sa gasim solutii in continuare", a declarat Liviu Pop.



Joi dimineata se aflau in greva foamei 15 angajati ai Oltchim, in semn de protest fata de situatia economica in care se afla combinatul. Peste 300 de salariati s-au adunat, joi, pe platforma din fata birourilor companiei Oltchim, acestora alaturandu-li-se si sindicalisti de la alti agenti economici care isi desfasoara activitatea in Parcul industrial Raureni.
Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Acesti agenti economici - CET Govora, Uzinele Sodice Govora si altii - au activitate conectata cu cea a Oltchim iar in cazul in care combinatul valcean ar intra in faliment, ar avea de suferit consecinte majore, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.