Business 9 Iulie 2012 10:18
Dupa trei luni de ieftiniri, cele mai mari companii petroliere din Romania au luat decizia sa mareasca preturile pentru benzina si motorina.

OMV Petrom si Lukoil au aplicat o majorare de opt bani la toate sortimentele comercializate in statiile proprii, iar Rompetrol a scumpit carburantii cu sapte bani/litru, scrie capital.ro.

Astfel, la Rompetrol pretul mediu al benzinei Efix 95 este de 5,77 de lei, iar benzina Alto 101 costa 6,41 de lei. La motorina Efix pretul a crescut de la 5,77 la 5,84 de lei, iar la sortimentul Alto 55, in urma majorarii, pretul a ajuns la 6,15 lei/litru.

Ce carburant s-a scumpit cel mai mult in ultimii trei ani?

OMV Petrom nu mai face publice preturile de referinta ale carburantilor, ci publica pe site-ul propriu preturile din fiecare statie.

La benzinariile Lukoil preturile medii sunt de 5,68 lei/litru de benzina Euroluk 95, respectiv de 6,29 lei- sortimentul Ecto 98. Sortimentele de motorina costa 5,74 de lei - Euro L Diesel, respectiv 6,04 lei - Ecto Super Diesel.

Ultima majorare a preturilor carburantilor aplicata de cele trei companii a avut loc in luna aprilie, de atunci si pana in prezent benzina si motorina s-au devalorizat, in urma ieftinirilor succesive, cu aproape 25 de bani/litru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.