Business9 Iulie 201210:18

Lectura de un minut

Dupa trei luni de ieftiniri, cele mai mari companii petroliere din Romania au luat decizia sa mareasca preturile pentru benzina si motorina.

OMV Petrom si Lukoil au aplicat o majorare de opt bani la toate sortimentele comercializate in statiile proprii, iar Rompetrol a scumpit carburantii cu sapte bani/litru, scrie capital.ro.

Astfel, la Rompetrol pretul mediu al benzinei Efix 95 este de 5,77 de lei, iar benzina Alto 101 costa 6,41 de lei. La motorina Efix pretul a crescut de la 5,77 la 5,84 de lei, iar la sortimentul Alto 55, in urma majorarii, pretul a ajuns la 6,15 lei/litru.

Ce carburant s-a scumpit cel mai mult in ultimii trei ani?

OMV Petrom nu mai face publice preturile de referinta ale carburantilor, ci publica pe site-ul propriu preturile din fiecare statie.

Citeste si:
Supraaciza la carburanti va fi eliminata: preturile ar trebui sa...
Supraaciza la carburanti va...

La benzinariile Lukoil preturile medii sunt de 5,68 lei/litru de benzina Euroluk 95, respectiv de 6,29 lei- sortimentul Ecto 98. Sortimentele de motorina costa 5,74 de lei - Euro L Diesel, respectiv 6,04 lei - Ecto Super Diesel.

Ultima majorare a preturilor carburantilor aplicata de cele trei companii a avut loc in luna aprilie, de atunci si pana in prezent benzina si motorina s-au devalorizat, in urma ieftinirilor succesive, cu aproape 25 de bani/litru.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.