Compania petroliera Petrom a majorat astazi pretul benzinei, ultima scumpire aplicata avand loc in luna februarie.

Scumpirea va incarca factura unui plin de combustibil cu 6 bani pe litrul de benzina, informeaza realitatea. Pretul motorinei a ramas neschimbat.

Ultima majorare a preturilor operata de Petrom a avut loc pe 23 februarie, cand pretul benzinelor a fost majorat cu 12 bani/litru si cel al al motorinelor cu noua bani/litru.

  • Pretul carburantilor in Romania ar trebui sa scada cu 6%

In ceea ce priveste Romania, de la 1 martie (cand petrolul a atins maximul de pret pe acest an) si pana vinerea trecuta, leul a pierdut 1,41% in fata dolarului American, moneda in care este cotat petrolul.

"Tinand seama de deprecierea monedei nationale si de scaderea de 7,44% a pretului petrolului, pare logica o ieftinire a carburantilor de aproximativ 6% in cazul unei transmisii integrale a miscarilor de piata in aritmetica preturilor, al carei efect ar trebui sa fie vizibil intr-un orizont de cateva saptamani", a precizat Claudiu Cazacu, analist-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, citat de money.ro

Citeste despre ultima majorare a preturilor carburantilor : "Cadou" de Paste: Companiile scumpesc carburantii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.