Benzina, motorina si gazul petrolier lichefiat (GPL) s-au scumpit in ultimii trei ani, dar cine a avut parte de cea mai mare majorare de pret?

In urma cu trei ani un litru de benzina avea pretul de 3,52 lei (0,84 euro). Acum pretul este de 5,7 lei (1,28 euro), conform datelor inregistrate de Oil Bulletin. Acest lucru inseamna o crestere de 62%, raportat la lei, relateaza capital.ro.

O crestere mai mare s-a inregistrat la motorina, al carei pret a crescut cu 64% daca ne raportam la lei. Totusi cea mai mare crestere a pretului s-a inregistrat la GPL. Un litru de GPL era comercializat cu 1,8 lei, in urma cu trei ani, in prezent pretul este de aproape 3 lei/litru (2,95 lei).

Asa cum se poate observa din datele publicate de Eurostat (Oil Bulletin) gazul petrolier lichefiat s-a scumpit in ultimele 28 de luni cu aproape 59%. Motorina a inregistrat o crestere de aproape 50%, in timp ce benzina s-a scumpit cu 37%.

Citeste si: Benzina romanilor este prea "scumpa" pentru cat de ieftina este


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.