Business 14 Mai 2012 10:09
Romania se afla pe locul 7 in lume in clasamentul tarilor cu cea mai scumpa benzina, in functie de puterea de cumparare a consumatorilor.

Astfel, in Romania, pretul unui galon (circa patru litri) de benzina premium este de 6,59 dolari, conform unui raport Bloomberg, in timp ce venitul mediu zilnic este de 26 de dolari.

Este necesar un sfert din venitul mediu zilnic pentru achizitia a circa patru litri de benzina, potrivit analizei, care nu include tarile foarte sarace, cu un venit pe cap de locuitor sub patru dolari pe zi, relateaza MEDIAFAX.

In functie de pretul propriu-zis, Romania se afla in partea a doua a clasamentului, pe locul 34. Tinand cont, insa, si de salarii, Romania se plaseaza in clasamentul denumit "suferinta la pompa" pe locul al saptelea in randul celor 55 de state.

In India, pretul a patru litri de benzina este de 6,06 dolari, situand tara pe locul 37 in functie de cost. Luand in calcul ponderea in venitul mediu zilnic, India ocupa primul loc al clasamentului "suferinta la pompa". Venitul mediu zilnic este de 4,5 dolari, iar costul a patru litri de benzina reprezinta 135% din acesta.

Urmeaza Nigeria, Indonezia, China, Bulgaria, Thailanda, Romania, Africa de Sud, Letonia, iar pe zece Egipt. In Norvegia se gaseste cea mai scumpa benzina din lume, dar datorita salariilor ridicate, norvegienii dau doar 3,6% din venitul mediu zilnic pe un galon de benzina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.