Echilibrul munca-viata personala s-a imbunatatit la nivel global, insa Romania este cu opt procente sub media globala, se arata intr-un sondaj realizat de compania Regus, la care au participat 16.000 de angajati si oameni de afaceri din 80 de tari.

Cele mai slabe valori ale indicelui munca-viata personala s-au inregistrat in Germania, Marea Britanie, Belgia, Japonia si Franta, iar cele mai ridicate in Mexic, Brazilia si China, potrivit rezultatelor studiului Regus, prezentate vineri, intr-un comunicat de presa al companiei.

"Desi lucreaza mai mult ca oricand, oamenii se bucura mai mult de slujbele lor, si peste doua cincimi considera ca au destul timp pe care sa il petreaca acasa sau in scopuri personale", arata autorii studiului.

Pe plan global, aproape 60 la suta dintre angajati au afirmat ca muncesc mai mult ca in 2010 si ca pe timp de criza si-au luat mai multe obligatii la serviciu decat o faceau acum doi ani.

Astfel, in topul tarilor ai caror angajati sau oameni de afaceri au declarat ca muncesc mai mult ca in 2010 se afla China, India si Germania, cu valori de la 5 pana la 15% mai mari fata de media globala stabilita la putin sub 60%, informeaza MEDIAFAX.

Angajatii sau oamenii de afaceri din Brazilia, India si Statele Unite ale Americii sunt in topul celor care au declarat ca si-au luat mai multe atributii de serviciu fata de cate isi luau in 2010, iar cei din Belgia, Canada si Marea Britanie au raportat ca a crescut procentul angajatilor supraaglomerati, potrivit rezultatelor studiului.

Tot angajatii din China, India si Germania sunt cei care, potrivit studiului, petrec cel mai mult timp departe de viata de familie sau au putin timp pentru a se ocupa de viata personala. Angajatii din Germania sunt cel mai nemultumiti, iar cei din China, Belgia si Japonia sunt sub media globala in ceea ce priveste timpul liber pe care il au.

Brazilia, India si China sunt in topul tarilor ai caror angajati au raspuns ca angajatorii lor au luat masuri pentru a diminua timpul pierdut facand naveta.

"O masura care a devenit extrem de populara este ajutarea angajatilor sa reduca oboseala si timpul de naveta neproductiv, prin introducerea mai multor practici flexibile de lucru", au mai aratat autorii studiului.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

La celalalt pol, al tarilor in care angajatorii fac cele mai putine eforturi sa reduca timpul petrecut de angajati facand naveta, se afla Franta, Germania si Japonia.

"Indiferent daca aceste masuri ajuta angajatii sa scape de orele de varf, sa lucreze din locatii mai apropiate de casa sau sa petreaca mai mult timp cu familiile lor, nu este nicio indoiala ca, oferind angajatilor posibilitatea de a lucra in modul lor preferat, este recunoscuta ca un factor important in plus in promovarea productivitatii si a starii de bine", apreciaza market team leader-ul Regus, Ramona Iacob.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.