Societatea belgiana ICON Europe BVBA a cerut CNA licente pentru a difuza pe satelit 11 televiziuni destinate comunitatii turce din Europa, Consiliul hotarand sa amane luarea unei decizii si sa ceara informatii despre aceasta firma la autoritatile audiovizuale din Belgia si Malta, unde ea a activat.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare primita de la societatea ICON Europe BVBA din Belgia de acordare a unor licente audiovizuale prin satelit pentru 11 televiziuni - 6 generaliste (Aba TV, ANC TV, Berat TV, Denge TV, Halay TV, Kastamonu TV), 3 muzicale (Anadolu Yurdum TV, MMC TV, Yurdum TV) si 2 de informare (Ask TV si Max TV). Daca vor fi licentiate in Romania, aceste televiziuni vor fi difuzate pe satelitii Turksat 2a/ Eutelsat W3, potrivit dosarului de solicitare depus la CNA.

Legislatia audiovizualului permite societatilor din Uniunea Europeana ca, in anumite conditii, sa poata primi licente audiovizuale in Romania, scrie MEDIAFAX.

La sedinta CNA a fost prezent Timotheus Verheyen, actionarul majoritar al societatii belgiene ICON Europe BVBA (80%). Celalalt actionar al societatii - Hakan Dikmen (20%) - nu a participat la sedinta Consiliului.

Potrivit acestuia, societatea ICON Europe BVBA desfasoara o activitate de difuzare a programelor de televiziune din anul 2011. "Televiziunile acestea au fost on air pentru sase ani in Belgia", a spus Timotheus Verheyen, precizand ca societatea ICON Europe BVBA a respectat toate prevederile legislatiei audiovizuale din Belgia.

"Problema a aparut la cinci ani de la preluarea licentelor", a spus el, precizand ca autoritatea de reglementare a audiovizualului din Belgia ar fi cerut ICON Europe BVBA sa transmita pe televiziunile sale doar continut in limba flamanda.

Timotheus Verheyen a mai spus ca interesele Icon Europe BVBA nu vizau difuzarea de continut in flamanda pe televiziunile sale, care sunt dedicate comunitatii turce din Europa, fapt pentru care 80% din continutul transmis pe aceste posturi TV este in limba turca, iar 20% - in limba engleza. "Licentele noastre (in Belgia, n.r.) sunt valabile pana in 2017. Ne-au impus insa o alta limba, care nu era in targetul nostru", a mai spus el.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Ulterior problemelor cu autoritatea de reglementare din Belgia, business-ul ICON Europe BVBA a fost preluat de compania Aureusfin Ltd. din Malta, dupa cum a precizat Timotheus Verheyen in fata CNA. El a precizat ca actionariatul Aureusfin Ltd este acelasi cu cel al ICON Europe BVBA.

Acum, ICON Europe BVBA vrea sa isi mute toate operatiunile europene in Romania, unde doreste sa investeasca o suma de un milion de euro, potrivit lui Timotheus Verheyen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.