Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat sase state din zona euro, inclusiv Italia, Spania si Portugalia, si a avertizat ca ar putea cobori ratingurile "Aaa" ale Frantei, Austriei si Marii Britanii, din cauza crizei datoriilor de stat din Europa, transmite Reuters.

Decizia Moody's pune insa pentru prima data sub semnul intrebarii ratingul "Aaa" al Marii Britanii.

Agentia a indicat temeri privind capacitatea Europei de a implementa reformele si de a angaja fondurile necesare pentru solutionarea crizei, scrie gandul.info.

Moody's noteaza de asemenea ca situatia economica dificila din Europa ar putea impiedica unele guverne sa ia masuri de austeritate suficient de puternice pentru a pune ordine in finantele publice.

Perspectivele ratingurilor Frantei, Austriei si Marii Britanii
au fost modificate la negative din cauza "mai multor presiuni specifice in privinta situatiei de credit, care ar accentua vulnerabilitatea acestor tari", potrivit zf.ro

Ratingul "Aaa" al Germaniei este descris de Moody's drept "adecvat", iar agentia a reafirmat ratingul trilpu-A al Fondului European de Stabilitate Financiara EFSF, care a fost retrogradat in ianuarie de S&P cu o treapta, la "AA+".

Agentia a coborat cu cate o treapta ratingurile Italiei, Portugaliei, Sovaciei, Sloveniei si Maltei, si a retrogradat Spania cu doua trepte, scrie mediafax. Perspectivele tarilor retrogradate au fost stabilite la negative.

Moody's noteaza ca severitatea deciziei a fost redusa de angajamentul autoritatilor europene de a mentine intacta uniunea monetara si de a implementa orice masuri necesare pentru a recastiga increderea pietelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.