Potentialul de crestere al economiei romanesti poate fi marit daca va fi activata forta de munca din mediul rural, milioane de persoane care contribuie cu doar 3,5% din PIB, a caror educatie este precara si care nu pot fi transferate foarte usor in industrie sau servicii, afirma analistii economici

"Dintr-un calcul simplu, chiar daca suntem 19 milioane dupa recensamant, exista in continuare o foarte mare parte a populatiei in mediul rural care nu produce suficient in Romania, suficient inseamna pentru a putea spera sa convergem la Uniunea Europeana", a spus economistul sef al UniCredit, Dan Bucsa.

Analistul UniCredit a aratat ca sunt milioane de persoane din mediul rural care produc "aproape nimic", adica undeva la 3,5% din PIB, conform Wall-Street.ro.

"Aceste cateva milioane de la sate ar putea fi stramutate catre alte ramuri mai productive, industrie si servicii. Ne-ar trebui niste reforme pe care alte state din regiune le-au facut. Ne-ar trebui un cadru fiscal permisiv pentru investitiile in zonele rurale si orasele foarte mici, niste investitii in infrastructura care sa permita mobilitatea si mizam ca, in principiu, aceasta populatie este mult mai ieftina. Potentialul ar putea sa creasca. Pana atunci potentialul de crestere ramane la 2-3%", a spus Bucsa.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.