Italia, aflata sub presiune din partea pietelor financiare si a statelor din zona euro, a acceptat ca FMI si UE sa monitorizeze progresele tarii in privinta privatizarilor si reformelor in sistemul de pensii si piata muncii, au declarat surse oficiale europene.

Premierul Silvio Berlusconi, al carui guvern se afla in pragul prabusirii dupa ce a pierdut si joi sprijin politic, a acceptat supravegherea UE si FMI in discutii desfasurate in noaptea de joi spre vineri cu liderii zonei euro si presedintele SUA, Barack Obama, in contextul reuniunii G20, scrie Wall-Street.ro.

Decizia Italiei a venit dupa ce Grecia a dat inapoi in privinta propunerii de a organiza un referendum care ar fi putut cauza iesirea tarii din zona euro. Politicienii eleni vor incerca sa ajunga la un consens national pentru sustinerea pachetului de ajutor extern de la UE si FMI, care include si masuri dure de austeritate.

"Trebuie sa ne asiguram ca Italia are obiective credibile, pe care le va indeplini. Am decis sa implicam FMI in monitorizare, folosind metodologia institutiei, iar Italia a spus ca poate accepta asa ceva", a afirmat o sursa europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.