Statistic vorbind, rata de esec al unui start-up in conditiile si mediul economic actual este de 50% in primii cinci ani. Daca nu vrei sa faci parte din statistica, dar vrei sa pasesti in fascinanta lume a afacerilor, ar fi ideal ca urmatoarele perspective sa nu se numere printre gandurile tale ca antreprenor.

  • “Am obosit sa muncesc din greu si sa fiu stresat tot timpul. Vreau propria afacere”

Ti se pare cunoscut gandul? Afla ca, odata ce vei vrea sa ai propria afacere, munca si stresul vor fi primele lucruri cu care te vei confrunta. Un sfat ar fi sa gasesti care sunt adevarate motive pentru care esti obosit si stresat la locul de munca, relateaza businessinsider.com. Sanatea sau probleme personale nu dispar odata ce devi afacerist.

  • “Am un hobby. De ce sa nu il transform intr-un business”

Acesta ar putea fi un alt gand ce te-ar putea determina sa-ti incepi propria afacere. Singura problema ar fi ca orice hobby costa cu mult mai mult decat produce, si chiar daca iti place la nebunie ceea ce faci, cand vei fi nevoit sa scoti bani din buzunar pentru a-l sustine, indoielile apar.

  • “Nu-mi pot gasi un job care sa mi se potriveasca, asa ca imi deschid propria afacere”

Odata cu criza financiara ce a pus stapanire pe intreg mapamondul, gasirea unui loc de munca a devenit echivalentul gasiri unei mine cu aur. Alternativa inceperi propriei afaceri este buna, insa gandeste-te ca in aceeasi perioada, rata de esec al noilor business-uri este cu mult mai mare ca cea a gasiri unui nou job. Si deasemenea, odata ce nu-ti gasesti un loc de munca, resursele necesare deschideri unei afaceri sunt si ele irealizabile.

  • “Intreaga familie este implicate in afaceri. Deci am simtul antreprenorial in sange”

Este adevarat ca un bun antreprenor are toate calitatile ce pot fi transmise din generatie in generatie, insa, daca acestea nu se evidentiaza si in cazul tau, mai bine renunti la gandul de a conduce mai departe mostenirea unui business.

  • “Urasc sa am un sef. Urasc sa fiu angajat si sa primesc ordine”

Desi suna foarte hotarat si se aude des pe buzele celor ce vor sa o ia de la inceput urmand calea afacerilor, este de preferat sa nu incepi vreun proiect doar din betia de putere. Mai tarziu, toate acestea se vor resimti in relatia ta cu clientii, creditorii, partenerii si cu toate persoanele cu care vei intra in contact si pentru care vei avea aceeasi atitudine de “sef”. Vei putea avea surpriza ca toti acesti oameni importanti pentru afacerea ta sa fie mai greu de multumit decat seful tau din prezent.
Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

  • “Am ceva timp liber, jobul actual imi permite, asa ca as putea face niste bani in plus: Imi deschid o afacere”

A fi antreprenor, sef sau om de afaceri nu este un job part-time si clar nu poate fi facut cu jumatati de masura. Iar in ceea ce priveste acei cativa bani in plus, nici acestia nu vin doar pentru ca ai reusit sa-ti deschizi o firma. Pentru rotunjirea veniturilor recomandam simplu, un job part-time.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.