Business7 Septembrie 2011

Lectura de 2 minute

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely are in plan ca de la jumatatea anului viitor sau inceputul anului 2013 sa elimine taxa auto de prima inmatriculare, urmand ca autovehiculele sa aiba o carte verde care sa certifice gradul de poluare.

"Am adoptat saptamana trecuta, in guvern, proiectul de lege prin care se reduce taxa auto cu pana la 25% si datorita deciziei Curtii Europene de Justitie noi a trebuit sa eliminam acea discriminare indirecta, care insemna ca in anul 2008 a fost o perioada cand se platea aceasta taxa numai pentru masinile aduse din strainatate, deci pentru masinile inmatriculate in Romania nu se platea aceasta taxa. Nu am putut sa eliminam acea discriminare decat daca am impus, ne-am consultat si cu Uniunea Europeana, am impus ca la prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa se platesasca aceasta taxa auto, iar cei care au platit mai mult, deci dupa aceasta reducere, se face un calcul. Celor care au platit mai mult li se vor restitui banii diferenta", a declarat Borbely, conform Wall-Street.ro.

El a anuntat ca intentioneaza ca de la jumatatea anului viitor sau inceputul anului 2013 sa elimine taxa auto de prima inmatriculare.

"In plus, o spun in premiera aici, la Pitesti, ca am intentia de a introduce, probabil de la jumatatea anului viitor, daca e posibil, daca nu de la 1 ianuarie 2013, o carte verde care inseamna, ca si in alte state, ca in fiecare an trebuie sa te duci la RAR si sa verifici fumul, noxele care ies din esapamentul masinii, iar daca nu corespund normelor nu mai circula pe drumurile publice, trebuie sa-ti repari masina", a afirmat ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

  • Plateste toata lumea:
Borbely a mai spus ca toata lumea va avea ulterior acelasi statut si anume cine polueaza plateste. "Va fi o taxa mult mai mica, evident, iar atunci vom renunta la taxa de prima inmatriculare si toata lumea va avea acelasi statut, cel care polueaza plateste. Din pacate, toate masinile, chiar daca sunt mai noi, intr-o anumita masura polueaza", a mai precizat Borbely, citat de realitatea.

Citeste si:
Fifor: Premierul Ghilotina a anuntat reintroducerea taxei auto, pe...
Fifor: Premierul Ghilotina a...


Citeste si : Interzis masinilor inmatriculate in BulgariaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.