Costul asigurarii datoriilor statului italian impotriva intrarii in default (incapacitate de plata) l-a depasit pe cel calculat in cazul Bulgariei si Romaniei, potrivit Wall Street Journal Europe, citat de Mediafax.

"Odata ce pietele au inceput sa atace Italia, a avut loc deja obisnuita rasturnare a ordinii anterioare crizei", noteaza WSJ, facand referire la cresterea costurilor credit default swap (CDS) in cazul Greciei, Irlandei si ale altor tari din zona euro afectate de criza datoriilor de stat peste nivelurile tarilor din est.


In pofida ratingului AA- atribuit Italiei de Fitch, al patrulea in categoria investment grade, costul CDS-ului la cinci ani a crescut la 289.000 de dolari pentru o datorie de 10 milioane de dolari, fata de 247.000 de dolari in cazul Bulgariei, respectiv 265.000 de dolari in cazul Romaniei, scrie Wall-Street.ro.

Situatia demonstreaza cat de putin conteaza ratingul oficial de credit al unui stat. Ambele tari est-europene sunt calificate de Fitch la BBB-, cu sase trepte sub Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.