Ungaria si Romania, ambele beneficiare de sprijin financiar din partea FMI, au abordat politici diferite de redresare economica, dar strategia conservatoare adoptata de autoritatile de la Bucuresti nu reuseste sa atraga investitorii, comenteaza Reuters.

Chiar daca majoritatea economistilor sunt reticenti fata de concentrarea Budapestei pe stimulare cererii, in loc sa reduca deficitul bugetar, analistii spun ca randamentele ridicate ale obligatiunilor si lichiditatea mai mare a pietei financiare mentin prezenta investitorilor.

Calea aleasa de Romania catre o crestere economica prognozata la 4%-4,5% in 2012, o campanie de reducere a costurilor sub supravegherea FMI, pare mai convingatoare in opinia analistilor, dar pietele sale sunt inca atat de mici incat investitorii in Europa Centrala si de Est nu se simt obligati sa se implice.

"Ambele tari incearca sa rezolve problemele bugetare prin abordari diferite. Dar realitatile pietei sunt si ele foarte diferite", a declarat Koon Chow, analist la Barclay’s Capital.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.