Furnizorul de solutii de securitate IT Panda a descoperit o vasta retea care se ocupa cu vanzarea de detalii bancare furate, impreuna cu alte tipuri de produse. Aceasta este o industrie aflata in crestere rapida, iar criminalii cibernetici sunt complici si se sprijina reciproc in furtul de informatii personale pentru a obtine bani.

Piata neagra a criminalitatii informatice, care in mod traditional se concentra pe distribuirea detaliilor bancare si ale cardurilor de credit furate de la utilizatorii din intreaga lume, si-a diversificat modelul de afaceri in 2010, vanzand acum o gama mult mai larga de informatii confidentiale (detalii bancare, date de autentificare, parole, carti de credit false etc.), care pot fi accesate doar prin contactarea personala a hackerilor, care isi promoveaza "marfa" pe forumuri si in camere de chat.

Vanzarea

Avand acces la informatiile bancare personale, infractorii pot delapida cu usurinta orice cont bancar sau card de credit cu mult inainte ca frauda sa fie descoperita. Alarmant este faptul ca aceste date pot fi achizitionate pentru mai putin de 2 dolari per card, dar in acest pret nu sunt incluse informatii suplimentare si nici nu se verifica soldul disponibil al contului. In cazul in care cumparatorul doreste sa afle aceste informatii legate de sold si linia de credit, pretul creste la 80 dolari pentru solduri bancare mai mici, ajungand pana la 700 dolari in cazul in care se doreste acces la conturile cu sold garantat de 82.000 dolari, arataun recent raport de investigatii al Panda Security.

Tarifele sunt mai mari in cazul in care conturile au un istoric de cumparaturi online sau folosesc platforme de plata cum ar fi PayPal. Pentru un cont simplu, fara un sold garantat, Panda Security a identificat preturi incepand de la 10 dolari si crescand pana la 1.500 dolari in functie de platforma si garantia fondurilor disponibile.

De asemenea, acesti infractori cibernetici ofera carduri de credit/debit clonate (de la 180 dolari), masini de clonare (200-1.000 dolari), chiar si ATM-uri false (de la 3.500 dolari, in functie de model). Produse suplimentare, cum ar fi servicii de spalare de bani (transferuri bancare sau cecuri) sunt disponibile pentru un comision variind de la 10 la 40% din valoarea operatiunii.

Mai multe detalii despre piata neagra a criminalitatii cibernetice citesti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.