Directorul general al Apple, Steve Jobs, a intrat in concediu medical, iar actiunile companiei au scazut la bursa din Frankfurt cu 7,7% in urma informatiei.

"La cererea mea, consiliul de administratie mi-a acordat un concediu medical, pentru a ma putea concentra pe ingrijirea sanatatii. Voi continua sa fiu director general si ma voi implica in deciziile strategice ale companiei", a afirmat Jobs, potrivit MEDIAFAX.

Responsabilitatile curente ale lui Jobs vor fi preluate de directorul operational, Tim Cook, se arata intr-un comunicat al companiei. "Iubesc Apple si sper sa revin cat mai curand posibil", a scris Jobs intr-un mail adresat angajatilor.

Actiunile Apple au scazut cu pana la 7,7% in tranzactiile din Germania, la 240,1 euro pe unitate. Bursele din Statele Unite sunt inchise luni pentru o sarbatoare publica, dar la inchiderea de vineri titlurile Apple au fost cotate la 348,48 dolari pe unitate.

Jobs s-a retras din activitate in ianuarie 2009 din motive de sanatate, dar a continuat sa se implice in deciziile strategice. Responsabilitatile sale au fost preluate atunci tot de Tim Cook.

Jobs a suferit de cancer pancreatic si a fost supus unui transplant de ficat. El a revenit in companie la sfarsitul lunii iunie 2009.


Steve Jobs este unul dintre fondatorii Apple, in 1976. Dupa un conflict cu membrii conducerii, Jobs a plecat din companie in 1985, dar a revenit in 1997, intr-o perioada in care Apple era in dificultate. [TOP 100 inventii: iPhone-ul, mai important decat masina si trenul]

Jobs a lansat conceptul computerelor multifunctionale si a aparatelor iPod si iPhone, contribuind astfel la revenirea la succes a Apple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.