Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi, intr-un interviu televizat, in Statele Unite, ca "poate" ar merge sa manifesteze, daca ar fi grec, impotriva masurilor dure de austeritate la care este supusa Grecia, relateaza AFP.

"Bineinteles, oamenilor nu le place acest lucru (...). Este dur, dificil, in special pentru cei vulnerabili", a declarat Strauss-Kahn, conform transcrierii unui interviu televizat, care urma sa fie transmis seara de postul public PBS, in Statele Unite, relateaza MEDIAFAX.

"Acest lucru inseamna manifestatii, oameni care protesteaza, ceea ce pot intelege. Si, stiti, daca ati fi sau daca as fi grec, poate ca am manifesta in acelasi fel", a continuat directorul FMI.

"Pe de alta parte, majoritatea oamenilor inteleg ca nu exista alta cale, trebuie sa o faca. Decenii de proasta gestiune trebuie sa fie redresate in cativa ani", a subliniat Stauss-Kahn.

Cu o zi inainte, manifestatiile de la Atena au degenerat in violente, avand loc confruntari, un fost deputat fiind agresat, motociclete de politie si vehicule fiind incendiate, iar mobilierul stradal si sediul unei agentii bancare fiind devastate. [[VIDEO] Proteste de strada in Grecia]

Strauss-Kahn a spus ca intelege furia opiniei publice, in special pe cea care vizeaza bancile.

Contribuabilii din Europa "trebuie sa plateasca o eroare comisa de sectorul bancar si este absolut inacceptabil ca sectorul bancar sa poata sa isi asume riscuri enorme" si sa obtina profit de pe urma acestora, in timp ce "daca exista pierderi ridicate, atunci intreaga societate sa fie obligata sa plateasca pentru aceste pierderi", a explicat directorul FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.