SBS Broadcasting a anuntat ca a ajuns la un acord privind achizitionarea sa de catre fonduri administrate de Permira si firme afiliate ale Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR), se arata intr-un comunicat al companiei. Compania a fost evaluata in cadrul ofertei la 2,094 miliarde de euro. Potrivit Mediafax, o companie de achizitii detinuta de Permira si KKR a fost de acord sa plateasca 1,691 miliarde de euro pentru aproape toate activele SBS si sa preia aproape in intregime datoriile societatii. Astfel, valoarea totala a tranzactiei ajunge la aproximativ 1,864 miliarde de euro.

SBS este o companie de radiodifuziune si televiziune care opereaza in Europa Centrala si Occidentala. Compania detine 16 posturi de televiziune, 21 de canale de televiziune cu plata si 11 retele de radio care ajung la 100 de milioane de persoane din noua tari, inclusiv Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Romania si Suedia.

La jumatatea lunii iunie, SBS a achizitionat integral Prima TV din Romania, prin preluarea unui ultim pachet de actiuni aflat in posesia a trei fosti parteneri romani, pentru 2,2 milioane de euro. In luna martie SBS ajunsese la o participatie de 86% din Prima TV, achizitionand 48,8% din titluri. SBS detinea actiuni la Prima TV din iulie 2001 si a investit prima oara in postul romanesc de televiziune in martie 2000.

Procesul de lichidare si plata fondurilor catre actionari vor avea loc in luna noiembrie a acestui an. Actionarii SBS vor primi in urma lichidarii circa 46 de euro pentru fiecare actiune.

Firmele achizitoare au aratat ca principalele avantaje ale SBS sunt prezenta in mai multe regiuni, expertiza media si pozitia ocupata pe principalele piete in dezvoltare.

"Atat Permira, cat si KKR sunt investitori pe termen lung si abia asteptam sa col aboram cu echipa manageriala pentru a construi pe succesul SBS", se arata intr-o declaratie comuna a lui Gotz Mauser, partener in cadrul companiei Permira, si a lui Dominic Murphy, managing director al KKR.

Tranzactia va fi conditionata de obtinerea avizelor autoritatilor din domeniul concurentei si trebuie aprobata cu doua treimi dintre voturi de actionarii SBS la o adunare extraordinara care va avea loc in luna octombrie. Dupa incheierea operatiunii, SBS isi va retrage actiunile de la bursele Nasdaq si Euronext Amsterdam si va incepe voluntar procedurile de lichidare.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.