Consilierul guvernatorului bancii centrale Adrian Vasilescu a declarat joi ca nu exista riscul ca Romania sa intre in incapacitate de plata si a subliniat ca miercuri a intrat in conturile BNR cea de-a cincea transa din acordul cu FMI, fapt ce reprezinta un semnal pozitiv pentru investitori.

Adrian Vasilescu sustine ca expertii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) considera "un fapt secundar" primirea celei de-a cincea transe, in conditiile in care important este mesajul pe care il transmite investitorilor Fondul Monetar International (FMI), scrie NewsIn.

"Important este ca a venit unda verde de la Fond pentru investitori, ca Romania poate face fata oricaror incercari in efectuarea platilor externe", a spus oficialul Bancii Nationale.

Vasilescu sustine ca "orice zvon conform caruia Romania ar putea intra in incapacitate de plata nu are sens".

FMI a aprobat, vineri, cea de-a cincea transa din acordul stand-by cu Romania, in valoare de 913 milioane euro. Reprezentantii Fondului au aprobat, astfel, masura guvernului de majorare a TVA de la 19% la 24%, necesara cresterii veniturilor bugetare, in urma deciziei Curtii Constitutionale de a respinge o alta masura de austeritate potrivit careia nivelul pensiilor ar fi fost redus cu 15 procente. Executivul a mai decis si taierea salariilor bugetarilor cu 25%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.