Guvernul negociaza in acest moment cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala un pachet alternativ de masuri, care era deja pregatit, a declarat vineri premierul Emil Boc, precizand ca masurile din pachet vor fi prezentate opiniei publice la finalul negocierilor.

Potrivit premierului, nu este nevoie ca delegatia FMI sa revina in Romania pentru discutii. ”Negocierile pot avea loc si fara intoarcerea delegatiei”, a precizat el. Seful Executivului a spus ca masurile validate prin decizia CCR - respectiv reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor, cu exceptia celor ale magistratilor - vor fi aplicate, scrie Wall-Street, citand NewsIn.

Stolojan: Transa de la FMI poate intarzia

FMI lasa Romania in asteptare

Emil Boc a spus ca nu comenteaza decizia CCR, dar ca solutiile propuse in cele doua Legi pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea erau cele mai bune ”din punct de vedere economic” pentru Romania, chiar daca implicau costuri politice.

Surse guvernamentale au declarat ca Executivul ia in calcul cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata de la 19% la 24%, ca urmare a deciziei CCR cu privire la legile austeritatii.

Ministrii s-au reunit la Guvern in contextul deciziei CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.