Jurnalistul Robert Turcescu a precizat joi pentru NewsIn ca a declinat oferta facuta miercuri de presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor Raluca Turcan (PDL) de a indeplini, pentru sase luni, functia de director interimar al SRTV.

"Am primit ieri (miercuri- n.r.) propunerea oficiala din partea doamnei Raluca Turcan de a ocupa functia de director interimar, pentru o perioada de sase luni. Am stat sa ma gandesc cateva ore, nu este o propunere pe care sa o accept", a precizat Turcescu pentru NewsIn.

In contextul in care numele sau a fost vehiculat pentru conducerea SRTV de mai multe saptamani, jurnalistul a precizat ca nu a avut niciun fel de discutii preliminare, nu a negociat, nu a facut "diligente" pentru aceasta functie.

"Nu am luat niciodata in calcul interimatul la sefia TVR, nu inteleg ce presupune acest interimat. Este ca si cand te-ai duce intr-o batalie cu o jumatate de sabie, calare pe o jumatate de cal. Ce putere are, de exemplu, un ministru interimar?", a punctat jurnalistul. [Turcescu, viitorul presedinte-director general al TVR?]

Robert Turcescu a precizat ca ramane in continuare director editorial la Realitatea FM.

Un alt nume vehiculat pentru a prelua interimatul SRTV este cel al jurnalistului Cezar Ion, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania. Contactat de NewsIn, Cezar Ion a explicat care este situatia in ceea ce-l priveste. "Am auzit ca numele meu a fost vehiculat in presa pentru conducerea TVR, insa oficial nu am primit nicio propunere in acest sens", a precizat Ion.

Intrebat daca a purtat discutii neoficale legate de preluarea conducerii SRTV, Cezar Ion a spus ca "intr-un astfel de context, <neoficial> este egal cu zero".

In urma cu trei saptamani, surse democrat-liberale au precizat ca jurnalistul Robert Turcescu ar urma sa fie desemnat presedinte-director general al SRTv, acesta urmand sa colaboreze cu un consiliu de administratie numit pe baza actualei legi de functionare a institutiei, in care o parte din membrii CA sunt numiti politic.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.