Viitorul presedinte-director general al SRTv va fi desemnat jurnalistul Robert Turcescu.

Acesta urmeaza sa colaboreze cu un consiliu de administratie numit pe baza actualei legi de functionare a institutiei, in care o parte din membrii CA sunt numiti politic.

Conform unor surse democrat-liberale, a fost luata deja decizia ca Robert Turcescu sa fie sustinut de catre coalitia de guvernamant pentru ocuparea postului de presedinte-director general. Acesta urmeaza sa fie ales in aceasta functie de catre viitorul Consiliu de Administratie care va fi numit de catre Parlament in conformitate cu prevederile actualei legi in care numirile sunt facute politic, conform NewsIn.

"Robert Turcescu va avea un mandat plin ca presedinte la TVR, iar numirile vor fi facute politic, tot ca pana acum", au mentionat sursele citate.

Astfel, Legea de functionare a SRR si SRTv nu va fi modificata pana la numirea noii conduceri a postului public de televiziune. In consecinta, Consiliul de Administratie demis in urma respingerii de catre Parlament a raportului de activitate al SRTv pe anul 2008 va fi inlocuit cu un nou CA numit prin aceeasi procedura. Totodata, este exclusa varianta numirii interimare a lui Turcescu in calitate de presedinte al TVR pentru a da posibilitatea schimbarii legii si alegerea noului presedinte in conformitate cu aceasta.

Raportul de activitate al TVR pe anul 2008 a fost respins de plenul Parlamentului pe 30 martie, lucru care a dus la demiterea Consiliului de Administratie si a presedintelui director general, Alexandru Sassu. Dupa aceasta perioada, PDL a anuntat ca vrea sa numeasca noile conduceri la TVR si SRR potrivit unei legi initiate de Raluca Turcan care prevede depolitizarea nominalizarilor respective. Mai precis, potrivit propunerilor facute de PDL in coalitia de guvernamant candidaturile pentru posturile din CA al SRTv si SRR ar fi urmat sa vina doar din partea societatii civile, partidele parlamentare pierzandu-si dreptul de a face propuneri pe care il au atat in legea actuala. Legea prin care urma sa se schimbe procedura de numire a conducerii celor doua posturi publice este insa blocata la Senat, din cauza unor obiectii ce vin atat din partea PSD, cat si din partea unor sindicate din TVR si SRR, dar si ONG-uri. Nu in ultimul rand, obiectii fata de modificarea legii SRR si SRTV au fost facute si de partenerii de guvernare ai PDL, de catre UDMR, care a insistat ca numirile apolitice ar scoate cele doua institutii publice din subordinea Parlamentului.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.