19 Martie 2010 in Business
Comisia Europeana (CE) a transmis Romaniei un ultim avertisment referitor la incalcarea legislatiei UE, in conditiile in care a permis constructia unei instalatii industriale de proportii, inainte de evaluarea coresponzatoare a impactului de mediu, potrivit unui comunicat de joi al Bruxelles-ului.

Astfel, in 2007, in Romania a fost construita o fabrica de formaldehida fara autorizatie si inainte de realizarea unei evaluari a impactului de mediu. Initial, autoritatile romane au emis o decizie de demolare a fabricii, insa ulterior o judecatorie locala a anulat aceasta decizie, informeaza NewsIn.

Comisia atrage atentia ca nu i s-a adus la cunostinta aplicarea niciunei sanctiuni asupra operatorului economic. In acest caz, Romania a incalcat mai multe texte de referinta ale legislatiei de mediu a UE, inclusiv Directiva privind impactul asupra mediului si Directiva Seveso. Scopul acesteia din urma este prevenirea pericolelor de producere a unor accidente majore care implica substante chimice periculoase.

"Daca nu se iau masuri corespunzatoare in urma celui de-al doilea avertisment, Romania ar putea fi adusa in fata Curtii Europene de Justitie", avertizeaza executivul european.

Primul avertisment scris a fost trimis in octombrie 2009 si Romania si-a prezentat observatiile in noiembrie. Acestea nu au reusit sa elimine insa indoielile privind incalcarea legislatiei in materie.

"Simpla existenta a legislatiei nu este niciodata suficienta: ea trebuie sa se aplice si in practica. Romania trebuie sa se asigure ca in astfel de cazuri se realizeaza evaluarile impactului de mediu si ca orice hotarari ulterioare sunt respectate", a declarat comisarul european pentru Mediu, Janez Potoènik, citat in comunicat.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Romania, "nepasatoare" in privinta poluarii mediului.

dar porcii lui caruz din braila? (1 comentariu, 156 vizualizari)
de astia nu se intereseaza ue?
probleme mari si in bucuresti (1 comentariu, 116 vizualizari)

Ultima ora din Business pe 9AM