Presedintele consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea va avea o indemnizatie egala cu jumatate din salariul directorului general al FP, adica 2.400 lei, iar ceilalti membri din consiliu vor primi aproape 1.700 lei, potrivit deciziilor luate luni de consiliul de supraveghere.

Consiliul FP a stabilit ca salariul directorului general al Fondului, sa fie de 4.800 lei, adica la nivelul unui secretar de stat, dupa ce actualul director general Ionut Popescu a cerut la ultima adunare generala reducerea salariului. Pe baza salariului directorului vor fi calculate indemnizatiile presedintelui consiliului de supraveghere, care va avea jumatate din aceasta suma, iar membrii vor primi 35% din salariul lui Ionut Popescu.

Popescu nu va beneficia de salarii compensatorii sau bonusuri de performanta, desi fostul executiv, Daniela Lulache, primise la plecarea din functie compensatii de 464.000 euro, dupa aplicarea unor clauze contractuale.

De asemenea, Lulache a spus dupa ce a fost inlocuita din functia de director general al FP ca avea un salariu net de 13.000 euro pe luna, fara sporuri si bonusuri.

Consiliul Fondului a decis luni ca secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gratiela Iordache, sa ramana presedinte al consiliului de supraveghere, functie in care fusese propusa de Finante.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat in 10 februarie componenta noului consiliu de supraveghere, din care fac parte Gheorge Pogea, Gratiela Iordache, precum si consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, desi acesta si-a anuntat retragerea candidaturii.

Pe langa cei trei, au mai intrat in noul consiliu de supraveghere Ene Dinga, Eduard Goean, Corin Trandafir si Dumitrean Crinuta Nicoleta.

Croitoru a anuntat imediat dupa AGA din 10 februarie ca va renunta la candidatura pentru un loc in consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, deoarece nu mai are niciun obiectiv, intrucat Guvernul a aprobat forma renegociata a contractului cu Franklin Templeton.

"Mi-am retras candidatura pentru consiliul Fondului si am informat si reprezentantii FP. Cand am acceptat acum cateva luni, imi propusesem sa grabim procesul de semnare a contractului cu Franklin Templeton, dar cum s-a facut acest lucru de catre Guvern, eu personal nu mai am niciun obiectiv acolo", declarase, pentru NewsIn, Lucian Croitoru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.