Principalele materiale de constructii s-au ieftinit cu pana la 50% in acest an. Cel mai mult s-a ieftinit cimentul la sac, care a ajuns sa coste 20 de lei, in timp ce anul trecut costa 45 de lei.
Comparativ cu ultimele luni din anul 2008, in acest an, pretul caramizilor, al cimentului, al lemnului, precum si al fierului beton, materiale de constructie fara de care o casa nu se poate construi, sunt mult mai convenabile, relateaza Cotidianul. “Anul trecut, kilogramul de otel beton avea un pret de 4,2-4,6 lei, cu tot cu TVA, in momentul de fata pretul la otel beton este de doar 2,2 lei. Deci, avem o ieftinire consistenta, de aproximativ 45%. La fel si in cazul cimentului la sac, care ajunsese sa coste anul trecut 45 de lei, sacul de 50 de kilograme, acum aceeasi cantitate de ciment costa 20 de lei, poate chiar mai ieftin”, a declarat pentru Cotidianul, administratorul unei firme de profil.

Cimentul la statiile de betoane s-a ieftinit insa mai putin, intre 10 si 20%, in functie de statia de beton de unde se cumpara.

“Caramida Poroterm s-a ieftinit cu pana la 25%, in timp ce lemnul poate fi cumparat acum cu pana la 15% mai ieftin decat in anul 2008”, a mai precizat Ciprian Ana.

Mai multe detalii despre ieftinirea materialelor de constructii gasiti aici.


Nu se construieste, dar se finiseaza: 44% din constructori lucreaza cu gresie, faianta sau polistiren


Aproape jumatate (44%) din totalul cererilor de materiale venite din partea constructorilor in iunie au fost pentru polistiren, gresie, faianta, rigips sau adezivi, dar si pentru obiecte sanitare, usi, ferestre si parchet, arata Wall-Street, citand un studiu realizat de firma de consultanta in marketing Infobau.

Cererea pentru materiale de finisaje a fost urmata de cea pentru ciment, fier beton, lemn si beton (25%), si de cererea pentru caramida, BCA sau boltari (9%).

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,6% in mai fata de aprilie, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.