Consumatorii isi vor recupera banii pe care i-au platit pe abonamentele la gaze pe aprilie si mai. Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Stefan Cosmeanu, declara de curand ca "facturile emise deja, care contin valoarea abonamentului ce depaseste consumul, vor fi regularizate cu facturile noi, ce vor fi emise dupa 10 iunie", data de la care s-a decis renuntarea la abonament.

Mai pe intelesul tuturor, daca o familie a consumat in mai gaze naturale in valoare de 40.000 de lei, dar a platit un abonament de 140.000 de lei, isi va recupera cei 100.000 de lei platiti in plus prin facturile ce vor fi emise ulterior, care vor fi mai mici ca valoare pana la acoperirea sumei respective.

Surse din ANRGN ne-au declarat ieri ca "inca se lucreaza la gasirea unei solutii de regularizare".
In ceea ce priveste dorinta unor distribuitori de a reintroduce abonamentul, aceleasi surse au precizat ca "in cazul care Autoritatea va primi semnale din partea lor, va fi analizata oportunitatea reintroducerii acestuia, dar o decizie va fi luata doar dupa analize foarte detaliate". Sursele citate cred ca un nou abonament la gaze nu va fi introdus pana la sfarsitul anului. De asemenea, consumatorul trebuie pregatit dinainte ce inseamna abonamentul la gaze, care sunt avantajele acestui sistem de tarifare.

Potrivit lui Stefan Cosmeanu, trebuie facuta o clasificare foarte clara pe consumatori. El a avansat ca posibile intervalele de consum intre 0 - 300 mc, 300 - 1.200 mc, 1.200 - 2.400 mc, 2.400 - 6.000 mc, 6.000 - 12.400 mc.

Incepand cu 10 iunie, populatia plateste atat cat consuma, dar nu scapa de scumpirea care s-a produs la 1 aprilie. Costurile fixe (abonamentul) se vor regasi in metrul cub de gaz consumat.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.