Planurile de viabilizare a companiilor siderurgice romanesti, care vor sta la baza negocierii ajutoarelor de stat in domeniul siderurgiei si al capacitatii de productie au fost discutate, ieri, la Bruxelles, cu Comisia Europeana, informeaza un comunicat al Ministerului Integrarii Europene (MIE). Planurile au fost intocmite de companiile siderurgice si includ investitiile pe care acestea le vor face in perioada urmatoare (in tehnologie, mediu, restructurarea fortei de munca), astfel incat sa se dezvolte eficient pe piata siderurgiei europene si mondiale. Vasile Puscas, negociatorul-sef al Romaniei cu UE, spune ca aceste date oferite vor constitui elemente importante de argumentare in negocierile pentru capitolul "Concurenta".

El sustine ca, deocamdata, este prematur sa fie avansate cifrele aflate in negociere si adauga ca interesele economice si politice in acest domeniu sunt puternice la nivelul UE, dar "desi exista o anumita atmosfera politica la noi", autoritatile se bat pentru fiecare tona de otel si pentru fiecare leu. In capitolul de negociere privind concurenta este avuta in vedere si restructurarea sectorului siderurgic. In acest context, a fost necesara evaluarea tuturor ajutoarelor de stat acordate acestui sector pentru intreaga perioada de restructurare (1993-2008). Ajutoarele de stat din siderurgie sunt strict analizate din perspectiva incadrarii in prevederile Protocolului 2 al Acordului European de Asociere (intrat in vigoare in 1993).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.