Tarifele de inchiriere vor fi cu pana la 40% mai mici decat anul trecut * Hotelierii trebuie sa asigure personalul care va curata plajele, puncte sanitare si puncte de vanzare pentru bauturi si suveniruri * Negocierile dintre Apele Romane si hotelieri se vor incheia in doua saptamani

Compania Nationala Apele Romane si hotelierii de pe Litoral au inceput, de ieri, discutiile pentru concesionarea plajelor, procesul urmand sa se finalizeze la inceputul lunii iunie, a anuntat, ieri, la Mamaia, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Marius Crivtonencu. "De azi au inceput contractarile plajelor de pe Litoral si estimam ca, in doua saptamani, vor fi concesionate toate plajele catre hotelurile interesate", a spus Crivtonencu.

Potrivit contractului, Directia Apele Romane - Dobrogea Litoral va concesiona un metru patrat de plaja la un pret situat intre 15.000 - 35.000 lei (fara TVA) la o suprafata de minimum 1500 metri patrati. Suma reprezinta, potrivit presedintelui ANT, o scadere cu 40% a tarifelor de inchiriere comparativ cu anul trecut. Suma include contravaloarea serviciilor de curatenie mecanizata a plajelor, cheltuielile cu salvamarii, cu organizarea punctelor de prim ajutor, precum si controlul apei. Pe de alta parte, hotelierii vor trebui sa asigure personalul care va curata manual plajele pe care le inchiriaza, puncte sanitare, precum si puncte de vanzare pentru bauturi si suveniruri.

"Concesionam plajele la un pret mai mic tocmai pentru a incuraja hotelierii sa faca investitii in spatiile respective, si, de asemenea, speram sa vedem astfel care sunt operatorii de pe Litoral interesati cu adevarat sa investeasca", a spus presedintele ANT. El a subliniat ca scaderea cu 40% a pretului de concesiune ar putea duce la o ieftinire a tarifelor percepute de catre hoteluri pe plajele luate in concesiune.

Presedintele ANT a precizat ca in acest sezon estival a fost marit numarul salvamarilor si va fi crescut numarul personalului care asigura paza si protectia.

In perioada 1 - 15 iunie, vor fi organizate, pe Litoral, cursuri de pregatire a personalului hotelier. "Fiecare hotel ar trebui sa organizeze, macar o data pe saptamana, o excursie in judetul Constanta pentru vizitarea diverselor atractii turistice", a apreciat Crivtonencu. In plus, el a precizat ca vor fi organizate care alegorice care vor traversa litoralul adaugand ca este necesara diversificarea posibilitatilor de divertisment pe care le are turistul pe Litoralul romanesc. Potrivit presedintelui ANT, este important ca hotelierii sa se organizeze intr-o asociatie care, impreuna cu autoritatile locale si ANT, sa asigure o promovare unitara a Litoralului romanesc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.