A fost nevoie de un an de criza si de scaderi de peste 50% ale cotatiilor pentru a demonstra ca avem o bursa mica si imatura. Dupa incercarea autoritatilor de a stabiliza bursa cu o serie de masuri, Wall-Street.ro incepe o campanie in care, cu ajutorul specialistilor in domeniul pietei de capital, va prezenta cum ar fi aratat BVB daca ar fi avut mai multe instrumente financiare solide. In primul material, manageri si brokeri din piata au conturat un profil al bursei romanesti cu short-selling

Prezenta acestui tip de instrument in piata ar fi adus, fireste, si avantaje, dar si puncte mai slabe. Un plus la lichiditatea bursei este poate cel mai important avantaj pe care prezenta vanzarilor in lipsa la Bucuresti l-ar fi adus pietei.

“Existenta acestui instrument ar fi actionat precum un motor pe injectie, grabind arderea”, a declarat, pentru Wall-Street, Silviu Enache, presedintele KD Capital Management.

“Este clar ca short selling-ul ar fi avut o influenta pozitiva asupra lichiditatii pietei, iar acesta este probabil capitolul la care BVB sta cel mai prost”, crede Marius Pandele, head of research la Vanguard.

O lichiditate mai mare, volume mai bune de tranzactionare ar fi adus implicit venituri mai mari atat pentru institutia Bursei de Valori Bucuresti, cat si pentru brokeri, spune Marcel Marcu, director executiv la KD Capital Management.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.