Numarul falimentelor inregistate in primul trimestru al anului se ridica la aproximativ 7.500, dublu fata de perioada similara a anului trecut cand acesta era de 3.553, potrivit datelor furnizate de de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), citate de NewsIn

Conform datelor ONRC, falimentele inregistrate in primul semestru au avut un ritm ascendent din luna ianuarie si pana in luna mai. Astfel, in ianuarie erau inregistrate 1.024 de falimente, in februarie 1.214, in martie 1.225, iar in aprilie 1.305. Numarul a crescut in luna mai pana la 1.524 de falimente inregistrate, pentru ca la sfarsitul lunii iunie sa scada sub nivelul lunii februarie, la 1.207.

In functie de provenienta capitalului, firmele detinute de romani par cel mai predispuse la faliment. Astfel, din cele 7.499 de falimente inregistrate de ONRC, 84,3%, adica 6.318, au fost firme cu capital autohton. Acestea sunt urmate la mare distanta de societatile cu capital strain, in numar de 737 si de cele cu capital mixt cu 444 de societati intrate sub incidenta legii insolventei.

Sectorul de activitate cu cea mai mare incidenta a falimentelor este cel al comertului cu ridicata si amanuntul unde au fost inregistrate 3.243 de falimente. Acesta este urmat de industria prelucratoare, 1.587 de falimente, constructiile, cu 706 falimente si tranzactiile imobiliare cu 552 falimente.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.