Infractorii online si-au indreptat atentia catre producatorii de antivirusi sau playere audio precum Apple iTunes, in primele trei luni ale lui 2005, in incercarea de a gasi noi modalitati de a prelua controlul asupra lumii virtuale, se arata intr-un studiu recent.

Daca pana acum hackerii aveau ca tinta predilecta "gaurile" din sistemul de operare Windows, recent au luat in primire si sincopele prezente in alte softuri ale unor companii consacrate, asa cum reiese din raportul intocmit de SANS Institute.

Din moment ce utilizatorii de Windows si-au dat acordul sa primeasca periodic "petice" pentru diversele defecte din soft, hackerii profita acum de restul softurilor care nu folosesc un sistem de protectie la fel de eficient.

Mai mult de 600 de hibe de securitate pe internet au fost descoperite pana in prezent in 2005, a adugat SANS. Dintre acestea, 20 sunt considerate periculoase, intrucat nu pot fi rezolvate, nici dupa introducerea aplicatiilor menite sa panseze ranile softului.

Pe lista victimelor au intrat si Oracle, Computer Associates, RealNetworks si
Winamp.

Mai mult, anti-virusii produsi de Symantec, TrendMicro si McAfee si-au demonstrat vulnerabilitatea in cazul unor atacuri violente semnate de hackeri.

Pentru mai multe informatii legate de problemele softurilor implicate, precum si solutiile propuse de SANS, vizitati acest link: www.sans.org/top20/Q1-2005update/


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.