Modelul Nissan Leaf va intra in flota de masini de inchiriat a celor de la Hertz.

Nissan LeafMasinile electrice sunt inca un subiect sensibil pentru majoritatea clientilor, dar si pentru constructori. Producatorii asteapta sa vada cum vor fi primite modelele electrice si spera sa castige suficienti clienti pentru a continua productia masinilor.

Nissan LeafUn raspuns real din partea clientilor ar putea veni prin firmele de inchirieri, pentru ca acesta repreznta cel mai bun drive-test posibil pentru o noua tehnologie. In acest caz, cei de la Nissan apreciaza foarte mult - probabil - decizia celor de la Hertz de a introduce n flota de masini de inchiriat modelul Leaf, incepand cu anul viitor.

Nissan LeafLeaf este un model aparte in gama masinilor electrice, daca este sa ne orientam dupa prezentarea niponilor. Asta pentru ca Nissan a afirmat ca Leaf va fi unul dintre cele mai convenabile modele electrice la nivelul pretului. Iar pretul este cea mai mare problema in calea raspandirii la scara mare a masinilor electrice, dupa autonomie.

Nissan LeafIn cazul lui Leaf, autonomia asigurata de baterii este de aproximativ 160 km, ceea ce nu este chiar o valoare record, iar incarcarea bateriilor este posibila in circa 8 ore de la o sursa de curent conventionala. Folosind un dispozitiv special, bateriile pot fi incarcate in circa 2 ore la 80% din capacitate. Motorul electric este creditat cu o putere maxima de 109 CP, cuplul maxim fiind de 280 Nm.

Sursa: Autoblog


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.