Actorii cunoscuti din segmentul compact incep sa aiba probleme. In ultimul timp au aparut cel putin doua modele care incearca sa le clatine putin pozitia pe piata.

Daca mergeti la SIAB e normal sa vizitati cam toate standurile. Salonul nu e chiar atat de mare si, daca iubiti masinile, aveti ce admira. Sa presupunem insa ca ati ajuns la momentul in care ati vrea sa si cuparati o masina. Nu prea scumpa, practica si care sa nu vina la pachet cu costuri de intretinere prea mari. In cazul acesta ar trebui sa analizati cu atentie doua masini: Fiat Bravo si Kia cee’d. Sunt doua modele noi din clasa compacta, ambele cu un stil foarte reusit si un pret atractiv.

SIAB 2007: Pentru bugete reduse, ce preferati? Kia cee’d sau Fiat Bravo?

Kia cee’d se vinde de cateva luni bune in Romania, masina fiind asamblata in Europa, la una dintre cele mai moderne uzine. Cam toata presa a apreciat designul lui cee’d, unul dinamic si inchegat, chiar daca nu este vreo revolutie in domeniu. Mai mult decat atat, cee’d se conduce ca nici o alta Kia de pana acum. Nu mai intalnim un sistem de directie, care isi face doar treaba si prin care nu simti nimic si nici o suspensie exagerat de moale, justificata sub pretextul ca este "adaptata drumurilor din Romania". Cee’d chiar prezinta caracteristici de masina dinamica, care iti ofera placere in condus, cu niste motoare foarte bune, dar care se inscriu in limitele de putere intalnite pe modelele compacte. Cea mai ieftina versiune, cea cu motorul de 1,4 litri benzina (109 CP) costa 9.887 euro (fara TVA), un pret cu atat mai competitiv cu cat masina vine bine echipata pentru acesti bani: inchidere centralizata, computer de bord, ABS, Radio CD cu MP3, comenzi audio pe volan, geamuri electrice fata, volan reglabil, 6 airbag-uri (masina are 5 stele la EuroNCAP).

SIAB 2007: Pentru bugete reduse, ce preferati? Kia cee’d sau Fiat Bravo?

De cealalta parte, Fiat Bravo este o reusita indiscutabila din punct de vedere al designului daca il comparam predecesorul sau, Fiat Stilo. Mai exact, cu versiunea in cinci usi a lui Stilo, al carei spate este pur si simplu urat si banal. Stilo in trei usi este altceva, masina fiind mult mai reusita decat cea in cinci usi.

SIAB 2007: Pentru bugete reduse, ce preferati? Kia cee’d sau Fiat Bravo?
Sa revenim la noul Bravo. Pe langa stilul atractiv, masina vine la un pret de baza de 11.745 euro (fara TVA) si 13.977 euro cu TVA. La acesti bani exista cateva dezavantaje, dar si cateva avantaje fata de cee’d. Dezavantajul ar fi ca primiti un motor de 1,4 litri cu doar 90 CP, fara de cei 109 ai motorului de 1,4 litri al lui cee’d. Pe de alta parte, in echiparea de baza, Active, intra oglinzile electrice si aerul conditionat, care nu se regasesc in echiparea de baza la cee’d, dar nu primiti radio CD (doar kit de preinstalare).

Ambele masini sunt expuse la SIAB si disponibile la vanzare, asa ca le puteti studia cu atentie.

In cazul in care deja le cunoasteti, care va place mai mult si care din ele vi se pare mai atractiva prin prisma pretului raportat la ce ofera masina ?

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.