Procurorii DNA au extins cercetarile in dosarul Loteria II fata de George Copos si Camelia Voiculescu, cei doi urmand sa fie pusi sub invinuire pentru infractiuni la legea pietelor de capital, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare

"In cazul lui George Copos, noua invinuire va fi foarte probabil manipularea pietei de capital", au afirmat pentru NewsIn aceleasi surse, care au precizat ca extinderea invinuirii s-a facut si pentru italianul Giulio Giusepe Roza, in calitate de presedinte al Consiliului de Admnistratie al Ana Holding.

Astfel, Copos si Camelia Voiculescu au fost citati pentru perioada imediat urmatoare, la DNA, pentru a afla noile invinuiri si pentru a da o declaratie, daca doresc.

Intre timp, in acelasi dosar au mai fost pusi sub invinuire mai multi functionari de la firmele lui Copos si Voiculescu, precum si de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, devenit intre timp Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Astfel, Mihai Stolojanu, George Vodislav si Romeo Nicu Susanu sunt acuzati de procurorii DNA ca, in 2000, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, ar fi fundamentat si aprobat o nota prin care o serie de "creante fictive" ale Ana Electronic, de peste cinci miliarde de lei vechi, ar fi fost transformate in actiuni la Fast Service Electronica SA Bucuresti.

Procurorii spun ca, in acest mod, Ana Electronic ar fi urmarit sa obtina, in mod neconcurential, prin evitarea licitatiei publice, un pachet important de actiuni la FSE. Prin aceeasi fapta, procurorii sustin ca s-ar cauzat un prejudiciu de 700.000 de dolari actionarilor FSE de la acel moment, precum si 400.000 de dolari FPS, iar SIF Oltenia ar fi fost prejudiciat 300.000 de dolari.

In aprilie 2007, DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva a sase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazar (presedinte CA Grivco SA), George Copos, Giulio Giusepe Roza (presedinte CA Ana Holding) si Adrian Cristea.

Potrivit unui comunicat al institutiei, primii cinci erau invinuiti de spalare de bani, in timp ce Cristea este urmarit pentru ca a participat la o licitatie cu strigare cu oferte trucate. Acesta din urma nu are nicio legatura cu fostul director al CN Loteria Romana, Nicolae Cristea, ci a fost administrator de cont al mai multor firme prin care au fost rulate sumele care fac obiectul cercetarii.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2000 - 2004, invinuitul Copos Gheorghe a spalat o parte a sumelor de bani obtinute ilicit din valorificarea catre Loteria Romana a unui numar de 38 de spatii comerciale, transferand banii prin conturile personale ale invinuitilor Voiculescu Camelia - Rodica si Voiculescu Dan, precum si ale societatii Grivco SA", se precizeaza in comunicatul DNA.

Reprezentantii DNA spuneau, in aprilie 2007, ca cei sase sunt pusi sub urmarire penala intr-o cauza disjunsa din dosarul "Loteria". Aceasta a fost finalizata de procurorii anticoruptie in vara anului 2006 si a dus la trimiterea in judecata a lui Copos si a inca patru persoane.

Dan Voiculescu a calificat acuzatiile drept "aberatii, cretinisme, tampenii, prostii" si a afirmat ca "Voiculescu si familia lui nu au facut niciodata ceva ilegal".

Fostul lider al Partidului Conservator sustinea, in aprilie 2007, ca nu mai face afaceri din 2002 si ca este victima luptelor politice. "Daca vor lupta politica, sa o faca cu mine, nu cu familia mea. Sa o lase pe Camelia mea in pace!", a exclamat Voiculescu in fata ziaristilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.