Parlamentarii au decis ca nu vor convoca o sesiune extraordinara nici pentru a decide daca vor cere sau nu inceperea urmaririi penale impotriva unor colegi de-ai lor, nici pentru numirea noii conduceri a Curtii de Conturi.

La Camera Deputatilor, comisia pentru buget finante va lucra in vacanta pentru ca la sfarsitul lui august ar trebui sa prezinte raportul in cazul Legii Curtii de Conturi, iar la Senat comisia juridica are termen 15 august sa prezinte raportul in cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres, pentru care Parchetul a cerut aprobarea inceperii urmaririi penale.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis prin vot sa nu convoace sesiunea extraordinara ceruta de presedintele Basescu.

Ar fi trebuit discutate legea de functionare a Curtii de Conturi si reluat votul final in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea, pentru care DNA a cerut acordul de incepere a urmaririi penale in dosare de coruptie.

Seful grupului PD-L de la Camera, Cristian Radulescu, s-a declarat nemultumit de decizia Biroului permanent.

“Nu ne aflam in situatia de a avea o sesiune extraordinara nici pe aceasta tema nici pe alte subiecte, nici pe reexaminarea legii Curtii de Conturi”.

“Consider ca nu a fost respectata Constitutia referitoare la dreptul presedintelui de a cere o sesiune extraordinara”, spune Cristian Radulescu.

Conducerea Camerei a decis ca in perioada vacantei parlamentare, comisia de buget finante sa lucreze pentru ca la 25 august sa prezinte raportul privind legea Curtii de Conturi.

Mandatul actualei conduceri a expirat, iar ultima sedinta in plen a Camerei a fost suspendata din lipsa de cvorum, cand trebuia votata noua conducere.

Biroul Camerei a decis ca votul de atunci a fost regulamentar si mandatul actualei conduceri a Curtii de Conturi a fost deci prelungit pana la toamna.

Daca se va decide convocarea unei sesiuni extraordinare in august, Camera ar putea hotari si daca aproba sau nu inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, dupa ce la ultima sedinta in plen de saptamana trecuta deputatii nu au avut cvorum pentru a hotari in cazurile celor doi.

In cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres, comisia juridica de la Senat ar trebui sa termine raportul la 15 august, dupa care se va putea decide daca va fi convocata o sesiune extraordinara pentru a decide urmarirea penala impotriva celor doi.

Codrut Seres a declarat inainte de a intra pentru audiere la comisie ca nu e cazul sa aduca probe in sprijinul nevinovatiei sale, dar nu a precizat clar daca doreste sau nu ca Senatul sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul sau.

“In urma cu doi ani m-am prezentat la Parchet, am dat declaratii. In mod normal declaratiile mele ar trebui sa se regaseasca la dosare”.

“Ca atare alte documente nu cred ca este nevoie a fi aduse in aceasta faza, ca pana la urma nu e vorba de acuzatii de coruptie, sunt insailari legate de spionaj, tradare si alte povesti fantastice, dupa parerea mea”.

“Ca atare, la astfel de povesti fantastice cu cat incerci sa aduci mai multe documente cu atat s-ar putea ca povestea sa devina si mai fantastica”, spune Codrut Seres, fostul ministru al Economiei.
In cazul lui Codrut Seres este vorba de privatizarea Electrica Muntenia Sud, proces in timpul caruia din ministerul condus la acea vreme de senatorul PC, s-ar fi scurs informatii catre firmele care participau la privatizare.

Si Paul Pacuraru a fost audiat la comisia juridica. In cazul sau, DNA a cerut in aprilie aprobarea inceperii urmaririi penale sub acuzatia de luare de mita.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.