Redactorul-sef al sectiei de Stiri interne da in judecata conducerea Agentiei Nationale de Presa, acuzand-o de cenzura. Directorul Rompres sustine ca subordonatul sau are perceptii gresite.

Robert Mihailescu, suspendat la sfarsitul lunii mai din functia de redactor-sef la sectia de Stiri interne, a dat in judecata saptamana aceasta conducerea Agentiei Nationale de Presa Rompres. Directorul general al institutiei, Ioan Rosca, este acuzat de cenzura, dar si de faptul ca a ramas la conducerea institutiei, desi i-a expirat mandatul din martie anul acesta.

Potrivit lui Mihailescu, in timpul campaniei electorale, conducerea Rompres a sters o stire despre Oprescu, apoi a refuzat sa trimita redactori la actiunile acestuia, in timp ce propunea luarea unor interviuri celorlalti candidati. Un alt moment de tensiune dintre Mihailescu si sefii institutiei l-a constituit un material despre dosarele de informatori ale deputatilor PRM Aurel Rus si Dumitru Avram, ultimul fiind fost coleg cu Rosca la Rompres.

Sefii Rompres au amanat publicarea acesteia, dupa ce au scurtat-o in prealabil.

O stire de doua pagini si jumatate despre activitatile de colaborator al Securitatii in cazul lui Avram si o pagina si jumatate despre colaborarea lui Rus au devenit o singura stire, de o jumatate de pagina.
Robert Mihailescu nu este singurul care acuza conducerea agentiei de cenzura. O sursa din interiorul Rompres, care doreste sa isi pastreze anonimatul, confirma incidentele si adauga pe lista altele, mai ales din timpul guvernarii Nastase. De la telefoane de la diverse institutii ale statului care cereau lamuriri asupra faptului de ce reporterii Rompres faceau anchete pana la lipsa stirilor negative despre PSD.

Ioan Rosca si cei doi directori generali adjuncti, Paraschiv Marcu si Argentina Traicu, au declarat pentru Cotidianul ca este vorba doar de o perceptie gresita de-a lui Robert Mihailescu, care s-a suparat ca a fost suspendat.

In ceea ce priveste cazul Oprescu, cei trei sustin ca se pot numara stirile despre Oprescu din timpul campaniei electorale si se poate observa ca acesta a dominat fluxul Rompres in acea perioada. Incidentele cu Oprescu au fost decizii editoriale, motivate de context, pe care Marcu si le asuma: „Nu se poate sa trimitem oameni la orice intalnire de-a lui Oprescu la metrou. Politica noastra editoriala nu presupune ca daca cineva face o conferinta, trebuie sa te duci acolo automat. Depinde de importanta evenimentului“. El mai spune ca stirea stearsa despre Oprescu era de fapt o reactie a acestuia la o declaratie de-a lui Miron Mitrea, care nu aparuse deloc pe flux, asa ca nici urmarea nu isi avea sensul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.