Iluminatul public din sase orase ale Romaniei va fi oprit joi, incepand cu ora 21.30, in cadrul unei campanii initiate de ministerul Mediului, iar aceeasi actiune va fi urmata si de institutii publice sau culturale din alte zone ale tarii, inclusiv din Capitala.
Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi va da startul, joi seara, campaniei nationale “Stinge Lumina!”, in care s-au inscris 20 de orase din Romania, ce vor sa marcheze, astfel, Ziua Mondiala a Mediului. Intervalul in care va fi oprita energia electrica se poate intinde de la cateva minute pana la o jumatate de ora, dupa cum va decide fiecare oras sau institutie in parte.

In Bucuresti, luminile vor fi stinse in Palatul Parlamentului, in sediului Guvernului, in Academia Romana, Ateneul Roman si Muzeul National de Arta. Iluminatul public va fi oprit in Cluj-Napoca, Satu-Mare, Vaslui, Botosani, Suceava si Isaccea. In Timisoara, va fi oprit iluminatul public din Parcul Central, Parcul Adolescentilor, Parcul Bucovina, Parcul Padurice, Piata Dacia si cel de pe Podul Traian. Fantanile de pe Bulevardul Unirii, din Craiova, vor sta si ele, pentru cateva minute, in intuneric.

In Galati, parcul Mihai Eminescu, zona Primariei si Palatul Navigatiei vor intra in campania "Stinge Lumina!". Primariile din Slobozia, Oradea, Focsani, Braila, Calarasi, Marghita, Stei vor opri si ele energia electrica. Doua strazi din Tulcea (Mahmudia si Orizontului), doua parcuri din Buzau (Marghiloman si Crang), Piata Daciei si Zona Primariei vor ramane, de asemenea, fara iluminat public.

Ziua Mondiala a Mediului (World Environment Day) este aniversata in fiecare an pe 5 iunie, in peste 100 de tari din lume, incepand din anul 1972, cand la Stockholm, la Conferinta pentru Sanatate Umana (Conference on the Human Environment), organizata sub egida Natiunilor Unite, Adunarea Generala a Natiunilor Unite (United Nations General Assembly) a stabilit ca ar trebui incurajate actiunile pentru protejarea mediului inconjurator.

In 2007, celebrarea oficiala a acestei zile a avut tema 'Topirea ghetarilor - o problema fierbinte', au anuntat oficialii UNEP (United Nations Environmental Programme).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.