Vlas a stat "suficient" in arest preventiv, sustine Curtea de Apel Bucuresti. Perioada de peste 4 ani petrecuta de Ioana Maria Vlas in arest preventiv, in dosarul FNA, s-a dovedit "suficienta" legal, iar mentinerea masurii arestului preventiv ar fi incalcat dreptul ei la un proces echitabil, se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti in urma careia Vlas a fost eliberata.

Curtea de Apel Bucuresti a retinut, ca si Tribunalul, ca termenul rezonabil privind arestul preventiv in cazul Ioanei Maria Vlas a fost depasit, dat fiind ca aceasta a fost arestata in data de 14 octombrie 2003, iar dosarul FNA se afla in fata instantei de fond, in al doilea ciclu procesual (dupa trimiterea spre rejudecare de catre instanta de apel).

Curtea de Apel a retinut, in motivarea deciziei penale din 7 aprilie, ca Ioana Maria Vlas a fost cercetata in stare de arest preventiv numai in dosarul privind prabusirea FNA, in FNI fiind cercetata in stare de libertate, respingand, astfel, incercarea procurorilor de a alatura cele doua cauze pentru a da amploare activitatii infractionale a lui Vlas.

"Cauza de fata nu este de o complexitate deosebita, (...) iar atitudinea autoritatilor desprinsa din faptul ca prima hotarare de condamnare a fost desfiintata si s-a trimis cauza spre rejudecare (...) nu poate fi imputata inculpatei, cum corect a retinut si prima instanta", se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti din 2 aprilie 2008, de a o cerceta in stare de libertate pe Ioana Maria Vlas, hotarare apreciata de magistratii Curtii ca fiind legala si temeinica.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au apreciat, in motivarea deciziei prin care au stabilit judecarea in libertate a Ioanei Maria Vlas in dosarul FNA, ca s-a diminuat pericolul ca aceasta sa se sustraga de la judecata.

Tribunalul Bucuresti a hotarat, in 23 martie 2006, condamnarea Ioanei Maria Vlas la sapte ani de inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi civile dupa executarea pedepsei.

Din acest caz aflat pe rolul instantei a fost disjunsa, in iunie 2004, partea cunoscuta sub numele Banca Agricola si privindu-l pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, parte ce a fost trimisa spre completare la Parchetul General. Procurorul de caz de la DIICOT, la randul sau, si-a declinat competenta in favoarea DNA, in 15 ianuarie 2007.

FNA a fost infiintat de SOV Invest la inceputul lui 1999 si s-a prabusit o data cu Fondul National de Investitii (FNI), in mai 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.