Fostul ministru al Apararii si actualul presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, casatorit relativ recent cu Laura Bisboaca, si-a angajat rude si parteneri de afaceri in institutiile pe care le-a condus

Dorin Bisboaca, cumnatul lui Teodor Atanasiu, figureaza pe statele de plata ale AVAS ca expert financiar la Directia de Control. Nicusor Mihai, despre care sursele noastre spun ca este finul lui Atanasiu, dar in mod cert i-a fost si partener de afaceri, ocupa functia de director general in cadrul aceleiasi autoritati. Dupa ce au ajuns sa lucreze in subordinea lui Atanasiu, cumnatul Bisboaca si prietenul Mihai au fost sprijiniti sa acceada in diverse Consilii de Administratie ale unor companii detinute de statul roman, companii aflate sub controlul direct al AVAS.

Cat timp Teodor Atanasiu a fost ministru al Apararii Nationale, cumnatul sau, Dorin Bisboaca, a lucrat la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, condus pe atunci de liberalul Gheorghe Flutur, colegul de guvern al lui Atanasiu.

Dupa ce scandalul suspendarii din functia de ministru a lui Atanasiu s-a finalizat cu mutarea acestuia la conducerea AVAS, in octombrie 2006, Dorin Bisboaca si-a schimbat si el locul de munca, la foarte scurt timp. La inceputul lui 2007 a renuntat la functia de sef serviciu pe care o avea la APIA, fiind preluat de cumnatul sau, Teodor Atanasiu, ca expert financiar la Directia de Control a AVAS.

Conditiile in care s-a facut aceasta angajare nu sunt foarte clare. Pe pagina de Internet a AVAS nu este afisata nici o informatie care sa sugereze faptul ca Dorin Bisboaca s-a angajat prin concurs. De altfel, nici Bisboaca, nici Atanasiu nu au oferit prea multe amanunte despre felul in care s-a facut angajarea.
Intrebat cum explica coincidenta prin care a devenit subaltern al cumnatului, Dorin Bisboaca a confirmat ca este angajat al AVAS din 2007 si nimic mai mult. „Oricum scrieti ce vreti. Eu am venit aici (la AVAS - n.r.) ca toata lumea. Nu pot sa va spun decat ca am venit ca toata lumea“, a precizat Dorin Bisboaca, evitand sa precizeze si ce inseamna sintagma „ca toata lumea“.

Nici Teodor Atanasiu nu a fost explicit. Prin intermediul Biroului de presa, acesta ne-a comunicat un „da“ sec la intrebarea daca expertul Dorin Bisboaca este cumnatul sau. Atanasiu nu a raspuns si la celelalte intrebari despre felul in care s-a facut angajarea fratelui sotiei sale. Totusi, reprezentantii Biroului de presa al AVAS au tinut sa precizeze ca toate angajarile s-au facut „in conditiile legii“.

Tot in conditiile legii a mai obtinut Dorin Bisboaca de la cumnatul Atanasiu si nominalizarea in Consiliul de Administratie de la Societatea Nationala a Apelor Minerale SA (SNAM). Numirea a venit in iulie 2007, dupa ce AVAS a preluat locul Ministerului Economiei ca unic actionar in SNAM.

Daca cumnatul s-a ales cu o functie de expert la Directia de Control si cu o numire in Consiliul de Administratie de la Societatea Nationala a Apelor Minerale, fostul partener de afaceri al lui Atanasiu, Nicusor Mihai, a primit un post de director general in AVAS plus patru locuri in importante Consilii de Administratie ale unor companii de stat administrate de AVAS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.