Deputatii juristi sunt cei care vor decide daca Miron Mitrea si Adrian Nastase isi vor putea vedea dosarele intocmite de DNA, a precizat deputatul PRM Lucian Bolcas, potrivit NewsIn.

Bolcas, membru al Comisiei juridice si al subcomisiei care cerceteaza dosarele Mitrea-Nastase, a afirmat ca deocamdata nu s-a pus problema ca deputatii PSD sa isi vada dosarele pentru ca niciunul dintre ei nu au facut o cerere in acest sens.

Chestionat in legatura cu faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca Mitrea si Nastase nu vor avea acces la propriile dosarele, deputatul PRM a aratat ca "acest lucru il va decide Comisia juridica".

Bolcas s-a prezentat miercuri la ora 12,00 la lucrarile subcomisiei. In sala in care cei sapte raportori studiaza dosarul Mitrea erau prezenti doar liberalul Dragos Ujeniuc, membru al subcomisiei, si deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a consultat documentele, afirmand ca il inlocuieste pe social-democratul Florin Iordache, cel desemnat de partid. Prezenta lui Nicolicea a dat nastere la comentarii ironice intrucat acesta este finul deputatului Miron Mitrea. Lucian Bolcas a explicat insa presei ca demersul lui Nicolicea este conform regulamentului. "Conform Regulamentului Camerei Deputatilor, orice deputat poate sa fie inlocuit pe baza unei delegatii", a explicat deputatul PRM.

El a tinut sa dea asigurari privind perfecta legalitate a demersului Comisiei juridice si a subcomisiei. "Nu suntem judecatori, nu suntem procurori, ci oameni politici investiti cu o anume responsabilitate de legea rapunderii ministeriale", a subliniat el, adaugand ca acest act normativ, bun sau nu, a fost elaborat de actualul lider PD-L Valeriu Stoica.

Bolcas a adaugat ca Stoica a elaborat acest "filtru" in ceea ce priveste urmarirea penala a demnitarilor pentru a se inlatura suspiciunea unor ingerinte politice. Deputatul PRM a mai dorit sa demonteze o alta "prejudecata" a presei, dupa cum a catalogat-o - ca urmarirea penala ar avea un caracter secret. "Procedura penala nu foloseste cuvantul procedura secreta", a sustinut el, aratand ca urmarirea penala nu este publica, ceea ce nu inseamna ca este si secreta, ci doar ca "nu se face urmarire penala la televizor".

Desi procedura de urmat in cazurile Mitrea-Nastase a fost decisa in sedinta conducerii Camerei de luni, deputatii juristi au spus ca vor hotari in cadrul subcomisiei care vor fi pasii procedurali cei mai potriviti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.