Cotidianul britanic Financial Times a publicat o analiza a circumstantelor in care va fi gazduit summit-ul NATO de la Bucuresti si a comparat acest eveniment cu asezarea unui "covor rosu peste crapaturi in asfalt".

Jurnalistii britanici au remarcat in amanunt eforturile „titanice” ale autoritatilor romane. Au fost „impresonati” mai ales de munca hingherilor, care au trudit ore suplimentare in ultimele zile. Pentru ca cei mai puternici oamenii ai lumii, asteptati incepand de miercuri la Bucuresti, sa nu vada pe culoarul unic nici urma de maidanez, arata Antena 3.

„Autoritatile de la Bucuresti au avut grija ca miile de vizitatori sa nu aiba suprize neplacute cu vreunul dintre cainii vagabonzi, al caror numar este apreciat la circa 150.000”, scrie celebrul cotidian britanic. Jurnalistii nu au putut trece cu vederea zvonurile. Se pare ca nu numai cainii au facut obiectul preocuparilor oficialilor romani, ci si cersetorii, au insinuat britanicii.

Summitul, cel mai mare eveniment din istorie, se va desfasura la Palatul Parlamentului, numit de britanici „mostenirea megalomana a fostului lider comunist Nicolae Ceausescu”. O mostenire megalomana, dar fara toalete pentru cancelarul german Angela Merkel sau presedintele american George W. Bush. Cei doi lideri vor fi nevoiti sa foloseasca grupuri sanitare mobile.

Financial Times sustine ca summit-ul este ocazia Romaniei de a-si celebra aderarea la NATO si la UE, precum si de a sublinia integrarea sa printre traile occidentale.

Guvernul roman a mobilizat un comitet de 4.000 de persoane pentru a pregati evenimentul, la care vor participa 5.000 de politicieni, dintre care 1.500 vor face parte din delegatia Washigtonului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.