Criminalistii pot intocmi acum in mai putin de o ora un portret-robot si pot afla numele unui suspect. Ieri am testat si noi programul pe care-l folosesc mai nou criminalistii si am obtinut portretul-robot al unui coleg.
Pina in urma cu citiva ani, inainte de implementarea programului Image Track, realizarea unui portret-robot putea dura chiar si citeva zile, iar compararea acestuia cu datele politistilor, pentru identificare, era un fel de misiune imposibila. Acum, politistii pot face un portret-robot in mai putin de o ora, in cazul in care victima retine destule semnalmente ale suspectului. Curiosi sa aflam cum decurg acum lucrurile, l-am „testat“ si noi pe un criminalist de la Politia Capitalei, cerindu-i sa ne faca un portret-robot. Ne-am folosit de semnalmentele colegului nostru George Lacatus.

Agentul principal Aurelian Grigorescu, de la Politia Capitalei, unul dintre criminalistii specialisti in realizarea portretului-robot, ne-a ajutat sa le alegem din multimea de ochi, nasuri, sprincene, buze si urechi pe cele care seamana cu ale colegului nostru. Realizarea portretului a durat mai mult de o ora pentru ca a fost destul de dificila alegerea ochilor... In mod normal, dupa realizarea portretului-robot facut cu ajutorul victimei, politistul ar fi putut intra in baza de date si ar fi consultat si comparat portertul cu altele existente. Programul arata in citeva secunde toate celelalte portrete asemanatoare stocate in computer. Ar fi aflat apoi date si eventual identitatea „suspectului“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.