Doi dintre cei trei critici de film ai New York Times au ales filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" printre peliculele care ar trebui nominalizate la Oscar, anunta Institutul Cultural Roman care citeaza editia de duminica a cotidianului.

Cei trei critici de film ai ziarului, A.O. Scott, Manohla Dargis si Stephen Holden, au publicat in editia de duminica a New York Times optiunile pentru Oscarurile ce vor fi acordate in februarie 2008, informeaza NewsIn.

Filmul lui Mungiu este mentionat de A.O. Scott si Manohla Dargis la mai multe dintre cele opt categorii de Oscar. Dargis spune ca filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar trebui nominalizat la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cea mai buna actrita in rol principal” (Anamaria Marinca), „Cel mai bun actor in rol secundar” (Vlad Ivanov) si „Cel mai bun scenariu original”.

Potrivit ICR New York, prezenta filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" in topurile criticilor New York Times, si mai ales faptul ca are mai multe nominalizari decat productia americana "There Will Be Blood", de Paul Thomas Anderson, "e o dovada incontestabila a gradului de recunoastere critica pe care l-a castigat filmul in America".

Filmul lui Cristian Mungiu candideaza in competitia pentru Oscarul din 2008 doar la categoria „Cel mai bun film strain”, dupa cum a ales distribuitorul american, IFC First Take, inainte sa poata anticipa succesul de care se bucura deja filmul in America, desi premiera oficiala la New York este programata pe 25 ianuarie.

In weekend, pelicula lui Cristian Mungiu, premiata si de criticii de film din Los Angeles si nominalizata la categoria „Cel mai bun film intr-o limba straina”, a premiilor Globul de Aur, a fost aleasa de Societatea Nationala a Criticilor de Film din SUA, ce reuneste cei mai cunoscuti critici din tara, ca „Cel mai bun film intr-o limba straina”.

Cristian Mungiu si Vlad Ivanov vor fi prezenti la ceremonia decernarii premiilor criticilor de film de la Los Angeles si la cea a Globurilor de Aur intre 12 si 13 ianuarie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.