Norica Nicolai a fost desemnata ieri de catre liberali in functia de ministru al Justitiei.

Ptrivit Cotidianul, conducerea PNL a decis ieri, cu 28 de voturi pentru si unul impotriva, sa o propuna pe Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, ramasa vacanta prin demisia lui Tudor Chiuariu.

In sedinta Biroului Permanent de Conducere (BPC) al PNL de ieri-dimineata nu a mai existat si o alta propunere, totul fiind decis in aproximativ zece minute. Norica Nicolai a fost propusa chiar de catre liderul liberalilor, Calin Popescu Tariceanu.

„Avem nevoie la Justitie de un ministru puternic“, a declarat premierul. Faptul ca presedintele PNL este cel care a facut propunerea este intr-un fel surprinzator, deoarece pina in urma cu citeva zile Tariceanu lasase clar de inteles ca ar avea alta optiune.

Crin Antonescu, a fost maestru de ceremoni in lipsa lui Tariceanu, care a parasit cladirea la finalul sedintei.

„In cazul succesorului lui Tudor Chiuariu, lucrurile sunt destul de simple. Primul-ministru a facut o propunere in persoana Noricai Nicolai si, supusa la vot secret, aceasta propunere a intrunit 28 de voturi din 29”, a declarat Antonescu., informeaza EVZ.

„Conducerea PNL a ales un om politic puternic pentru acest minister, i-a dat un mandat politic, dar nu un mandat partizan, de partid”, a afirmat Antonescu.

Dupa nominalizare, Norica Nicolai a declarat ca a primit mandat din partea conducerii liberale sa gaseasca modalitatile pentru limitarea efectelor coruptiei, motiv pentru care o prioritate va fi elaborarea unei strategii de prevenire a coruptiei.

Numirea noului ministru a lansat controverse in randul politicienilor.

„Avem o singura mare rugaminte: daca dinsa va ajunge ministrul Justitiei - sa nu faca ceea ce a facut fostul ministru al Justitiei (n.r. - Tudor Chiuariu), si anume sa schimbe directia luptei de la lupta impotriva coruptiei la lupta impotriva DNA-ului si a autoritatilor judecatoresti“, a declarat Theodor Stolojan, potrivit Cotidianul.

Mircea Geoana, presedinte PSD: „Este o imensa raspundere pe care si-o asuma, Justitia se confrunta cu o imensa criza de credibilitate si respectabilitate. E o institutie care se bucura de increderea a doar 20% dintre romani, iar Romania detine tristul record de a ocupa numarul unu la coruptie in UE. Sint sanse reduse de imbunatatire a imaginii Justitiei in conditii de razboi intre palate“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.