Un sondaj efectuat in luna octombrie de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale releva lucruri care ar trebui sa declanseze cel putin ingrijorare in randul autoritatilor

CONCLUZII. Campaniile anticoruptie promovate in mass-media sunt considerate de majoritatea populatiei ca inutile, nefiind retinut nici un slogan.

Justitia nu este independenta in judecarea faptelor de coruptie, in principal din cauza politicienilor. O treime dintre cetateni afirma ca li s-a cerut spaga. Acestea sunt concluziile sondajului realizat pe un esantion de 1.143 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.

CAMPANII INUTILE. Campaniile anticoruptie promovate in mass-media incepand din 2005 nu au fost prea utile pentru 34% dintre respondenti si inutile pentru alti 21% dintre cetateni, iar 91% dintre persoanele intervievate nu au retinut nici un slogan din toate aceste campanii.

Referitor la campaniile publice anticoruptie derulate in ultimii trei ani, 60% dintre respondenti au auzit de campania "Nu da spaga", 38% au aflat de spotul "Eu nu dau spaga", iar 32% dintre subiecti au auzit de campania "Combate si tu coruptia" in principal de la televizor si din presa scrisa.

O treime dintre intervievati afirma ca s-au confruntat cu situatii in care li s-a cerut, direct sau indirect, sa dea spaga. Pe primul loc se afla mita la doctor, cu 31%. Pentru locul doi se bat, la egalitate, cu cate 6% la suta profesorii, functionarii de primarie si politistii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.