Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va fi restructurata pana la sfarsitul anului. Imobilele care nu pot fi exploatate turistic vor fi vandute

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va fi restructurata pana la sfarsitul anului prin reducerea la jumatate a numarului de sucursale si disponibilizari de personal, proportional cu numarul de active vandute, a declarat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, transmite Mediafax. Regia Patrimoniului Protocolului de Stat functioneaza in subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Structura de organizare a RA-APPS include 13 sucursale in Bucuresti si alte localitati. Bolojan a apreciat ca restructurarea RA-APPS va conduce si la reducerea de personal si a cheltuielilor cu salariile directorilor, secretarelor si contabililor.

Reorganizarea regiei va fi operata pe baza unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie aprobat de Guvern pana la sfarsitul anului.

Seful SGG a mai anuntat ca toate cladirile si terenurile administrate de RA-APPS, cu un statut juridic clar si fara contracte de inchiriere sau asociere in participatiune, vor fi pregatite pana la sfarsitul anului pentru a fi scoase la vanzare prin licitatie publica, dupa o campanie de prezentare "tip agentie imobiliara". Regia dispune de aproximativ o mie de imobile la nivel national, dintre care jumatate vor fi vandute, cele mai multe in Bucuresti.

"Pe mine nu ma intereseaza ca Ionescu sau Popescu o sa cumpere pe strada X o vila, ci sa fie platit un pret apropiat de cel al pietei, pentru a scapa odata de aceasta nenororcire care este RA-APPS", a spus Bolojan.

Vila din Covasna, interesanta pentru excentrici si nostalgici ai comunismului

Guvernul analizeaza gradul de rentabilitate al vilei de protocol din Covasna, pentru care presedintele Traian Basescu a cerut Executivului retragerea de pe lista imobilelor care vor fi vandute, dar primele date indica faptul ca imobilul a fost rar folosit in ultimii ani de catre demnitarii romani. Ilie Bolojan a aratat ca RA-APPS este obligata sa acopere permanent cheltuielile de intretinere si de personal pentru imobilele aflate in administrare si a apreciat ca, in acest caz, ar fi mai avantajos ca institutia sa inchirieze un spatiu o data pe an, pentru vizita unui demnitar, decat sa pastreze o cladire neutilizata.

Seful SGG a precizat ca atat vila Covasna, folosita inainte de 1989 de Nicolae Ceausescu, cat si alte "relicve" ale regimului comunist nu pot fi exploatate in scop turistic, din cauza gradului scazut de interes al vizitatorilor.

"Din datele prezentate de colegii mei pot sa spun ca a disparut interesul turistilor pentru a vizita relicvele comunismului. De exemplu, Palatul Primaverii era extrem de vizitat in primii ani dupa Revolutie, dar acum numarul de turisti a scazut foarte mult. Nu mai exista interes decat pentru excentrici sau pentru persoanele care vor sa-si remomereze vremurile apuse", a aratat Bolojan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.