Scandalul care leaga numele lui Tariceanu de fostul sef al agenturii maghiare in Romania, Rudas Erno, actual partener de afaceri al premierului liberal, capata noi valente
Fiul lui Rudas Erno, Richard Rudas Viktor, a fost surprins de politie, impreuna cu Tudor Chiliman, nepotul lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, detinand o impresionanta cantitate de droguri destinata comercializarii - Cei doi au fost arestati la Mamaia, in 2002, dar au fost eliberati rapid de Parchetul Constanta, in pofida stupefactiei politistilor de la Crima Organizata - Seful SRI Constanta, Jenica Hogas, finul lui Timofte, a cerut sa fie scapati cei doi, din motive ce tin de siguranta nationala - Conform surselor "Curentul", ofiterul SRI ar fi procedat la racolarea tanarului Rudas, altfel nu ar fi fost in niciun fel justificata eliberarea acestuia
Tanarul Rudas ar putea urma cariera stralucita a tatalui sau, care a avut un rol important pentru Ungaria, pe teritoriul Romaniei .Parteneriatul dintre tatal sau, Rudas Erno, si Calin Popescu Tariceanu ar mai putea fi inca o justificare a protectiei de care dispune tanarul Rudas - Afacerile dintre Tariceanu si Rudas Erno - legati de pasiunea pentru motociclete - au fost negate oficial de purtatoarea de cuvant a Guvernului, Camelia Spataru, amanta lui Verestoy Atila, partener de afaceri si el cu Rudas Erno.
Baiatul partenerului maghiar de afaceri al lui Tariceanu, Rudas Erno, a fost arestat pentru afaceri cu droguri, dar a fost eliberat dupa 24 de ore, la interventia SRI-ului. Legatura de afaceri dintre Rudas Erno si Tariceanu este obiectul unui imens scandal de presa. Firma ATS, a lui Calin Popescu Tariceanu ne-a amenintat pe toti cei care ne-am referit la acest subiect ca ne va tari in tribunale.
Joi, 27 septembrie, firma ATS (Automotive Trading Service) a transmis un "Drept la replica" insotit de o amenintare realizatorului emisiunii "Nasul" de la B1 TV, Radu Moraru cu referire la autorii dezvaluirilor prezentate in cadrul emisiunilor din zilele de 25 si 26 septembrie - in care ziaristi ai "Curentului", Civic Media si "Interesul public" au scos la lumina legaturile dubioase ale premierului cu spionul maghiar Rudas Erno.
In acelasi timp, Guvernul Romaniei, sub semnatura amantei lui Verestoy Attila, Camelia Spataru, a emis un comunicat oficial in care se afirma, ca raspuns la dezvaluirile presei, ca firma ATS are doar doi actionari: primul ministru Tariceanu si Bogdan Bucurescu fara a se pomeni nimic despre cetateanul ungar Rudas Erno, ex-seful de misiuni ale Budapestei in Romania, si nimic despre firma "H-D Clasic Motorcycles" SRL, in care acesta era asociat cu Popescu Tariceanu.
H-D Clasic Motorcycles si ATS sunt administrate de aceeasi persoana, Bogdan Valeriu Bucurescu. Bogdan este absolvent de Politehnica si nu este un fitecine, tatal sau conducand inainte de 1989, in calitate de Director General, filiala firmei Pepsi in Romania. Bogdan Bucurescu face parte din echipa de baschet CITROEN a firmei ATS unde ii are parteneri de joc pe cei doi baieti ai lui Erno, Arpad si Richard. Fratele lui Richard Erno, Arpad, se ocupa in Statele Unite tot de afaceri cu celebrele motociclete Harley Davidson.
SRI-ul lui Timofte a intervenit pentru eliberarea dealerilor Erno si Chiliman
Richard Rudas Erno face parte si dintr-o formatie, intitulata sugestiv, "Opium". Richard a fost arestat impreuna cu Teodor Chiliman, nepotul primarului liberal, pentru trafic de droguri. Politistii de la Crima Organizata i-au prins pe cei doi, la Mamaia, in 2002. La controlul politiei in masina acestora s-au descoperit toate "bunataturile" posibile. Practic masina era bucsita cu pastile de ecstasy, cu hasis si cu ciuperci halucinogene. Beizadelele au fost eliberate rapid, printr-o Ordonanta a Parchetului Curtii de Apel Constanta. La vremea respectiva comandantul Inspectoratului de Politie Constanta, generalul Traian Jipa se arata consternat de decizia magistratilor Parchetului.
"Curentul" a aflat recent misterul eliberarii lui Chiliman si Erno. Seful SRI Constanta a intervenit pentru eliberarea acestora, invocand motivatii ce privesc siguranta nationala.
Jenica Hogas, seful SRI Constanta este mai mult decat sigur ca nu putea actiona fara acordul Directorului de atunci al SRI, Radu Timofte. Faptul ca Jenica este finul lui Timofte ar putea reprezenta un amanunt semnificativ dar ceea ce intereseaza este faptul ca interventia sefului SRI Constanta a avut loc pe fondul invocarii unei "combinatii operative". Ofiterii de politie de la Crima organizata au fost mai mult decat frustrati deoarece ii urmareau pe cei doi si reteaua din care faceau parte de mai multa vreme. Baiatul lui Rudas Erno era coleg de scoala cu nepotul lui Chiliman, iar fratele lui Chiliman, Mihai Chiliman, le era chiar profesor la aceeasi scoala.
Legaturile dintre spionul maghiar Erno si premierul Tariceanu
Tatal lui Richard, dealerul de droguri, este un operativ de frunte al Ungariei cunoscut drept spion, diplomat dar si om de afaceri de succes in Romania. Rudas Erno are legaturi si in Voivodina, unde se afla o semnificativa minoritate maghiara, si in Croatia si de asemenea are contacte si cu minoritatea maghiara din Transcarpatia, in spatiul ucrainean.
Rudas Erno, fost sef al spionajului ungar in Romania, a intrat in atentia Securitatii inca din 1982, cand folosea valiza diplomatica pentru a introduce in Romania materiale antiromanesti pentru o revista coordonata de Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1988, spionul cu acoperire diplomatica a avut misiunea sa verifice credibilitatea lui Stelian Tanase in vederea folosirii acestuia ca sursa. Retras in acelasi an de la post, pentru a nu fi expulzat, el a fost retrimis in 1989 in Romania. In acea perioada Ungaria s-a implicat activ in "revolutie" urmarindu-si scopurile sale revizioniste. Fondarea UDMR a avut de-a face in mod cert cu aceste scopuri, fie si daca avem in vedere foarte stransele legaturi dintre Rudas Erno si Domokos Geza, primul presedinte al UDMR. Numit ambasador al Ungariei in Romania, dupa 1990, Rudas Erno si-a continuat activitatea de spionaj. In 1993, autoritatile romanesti au prezentat autoritatilor ungare un dosar cu faptele ofiterului.
Bunicul kominternist al lui Rudas Erno a fost acuzat si el de spionaj. Din punct de vedere al originii socio-politice, spionul Rudas Erno, partenerul de afaceri al premierului Tariceanu si nepot al kominternistului Rudas Laszlo, este ceea ce sunt Vladimir Tismaneanu, Horia Radu Patapievici, Bogdan Olteanu, Petre Roman si alti fii sau nepoti de kominternisti bolsevici.
Unul dintre motivele succesului in Romania ale spionului ungur ar putea fi stransa legatura dintre acesta si actualul premier liberal, Calin Popescu Constantin Anton Tariceanu.
Pe vremea cand Tariceanu facea reclama la ciorapi Adesgo, ca fotomodel al Casei de Moda Venus a celebrei Zina Dumitrescu, Dan Amedeo Lazarescu, taticul adoptiv al fotomodelului lucra pentru DSS (Departamentul Securitatii Statului) si avea ca sarcini de serviciu supravegherea activitatilor iredentiste maghiare. Cunoscut mason, beneficiind de contacte la nivel international, Amedeo Lazarescu batea lumea in lung si in lat, in goana dupa agentii maghiari care isi faceau de cap pe toate meridianele.
Activitatea sa a fost incununata de un neasteptat succes, daca ne gandim la actuala orientare a fiului sa vitreg, ajuns partener de firma cu binecunoscutul spion maghiar Rudas Erno. Faptul ca Tariceanu s-a casatorit a n-a oara la Budapesta, trecand si la catolicism, ca a servit interesele statului maghiar ca nimeni altul, daca ne gandim doar la cazul Fundatiei Gojdu, in care Budapesta a fost servita la tava ar putea sa fie doar coincidente. Pe de alta parte, cand atat fiul cat si tatal au treaba cu interesele maghiare, unul pe dos si altul pe fata, chestiunea devine chiar un subiect de interes national, mai ales avand in vedere pozitia de acum a fiului.
Un psihiatru contactat de redactia "Curentul" ne-a explicat ca deseori fii aflati in relatii conflictuale cu tatii lor isi asuma traiectorii in viata complet opuse tatalui. Ar mai fi si o alta varianta, pe care ne-a oferit-o un specialist al contraspionajului, care a lucrat intens pe zona maghiara, si care ne-a sugerat ca exista un procedeu al "intoarcerii", al "rasucirii" si transformarii in agent dublu caruia s-ar putea sa-i fi cazut victima tatal lui Tariceanu.
Tariceanu - cel mai bun premier pentru Ungaria!
Tariceanu a iesit "pe sticla", cu ani in urma, in fata natiunii si a oferit o explicatie confuza asupra relatiei cu tatal sau: "Dan Amedeo Lazarescu nu a fost tatal meu vitreg. A fost sotul mamei". Pe de alta parte mama sa, Angela Atanasiade-Lazarescu afirma, in presa centrala, despre sotul ei: "Era un om foarte delicat si a avut o influenta foarte buna asupra fiului meu". Nu avem cum sa stim cu exactitate care o fi fost influenta tatalui asupra fiului sau manechin, stim insa ca Amedeo Lazarescu scria in 1990 in ziarul "Liberalul" ca "federalismul este unicul drum pe care Romania trebuie sa mearga" amintind astfel asocierea cu una dintre temele centrale ale discursului public al UDMR, care a tot promovat ideea impartirii Romaniei pe regiuni.
Daca "sotul mamei sale" l-a instruit si lansat in viata politica pe tanarul fotomodel pe astfel de coordonate, imbratisand teme dragi UDMR, am avea poate o explicatie a preferintei lui Calin Popescu Tariceanu pentru maghiari.
De altfel si maghiarii la randul lor il iubesc foarte tare, daca ne amintim ca la Congresul PNL din ianuarie 2007, reprezentantul Partidului Liberal din Ungaria, Matyas Eorsi, i-a transmis premierului roman ca ar vrea sa il vada in fruntea Partidului Liberal din Ungaria!!
Liberalul ungur a oficializat nu atat "relatia excelenta" cu Romania, cat relatia speciala cu Tariceanu, un om care iubeste Budapesta si pe care a vizitat-o des pe tot parcursul anului in care si-a castigat nickname-ul de Razgandeanu, cand ii tot cerea demisia Basescu, ca sa faca anticipate.
Pentru a intelege prezentul avem nevoie de cunoasterea trecutului, astfel ca o mica incursiune in background-ul lui Tariceanu ne-ar putea ajuta sa lamurim misterele fostului fotomodel ajuns la varful statului roman.
Trecutul tenebros al "agenturii de stat si de partid"
Calin Popescu Tariceanu face parte dintr-o serie cu mai multe personaje proeminente ale vietii politice actuale avand un trecut asemanator, pana la un punct. Astfel Calin Popescu Tariceanu a devenit cunoscut dupa casatoria cu Livia, fiica ambasadorului Simion Constantin Valeriu Georgescu, un stralucit agent al Romaniei, cu un rol diplomatic important in Israel. Dinu Patriciu, prietenul bun si partenerul lui Tariceanu, era casatorit cu Sabina, fiica demnitarului comunist Ion Rosianu, transferat de la Propaganda CC al PCR la Departamentul Cultelor, atat in Guvernul Verdet cat si in Guvernul Dascalescu, Adrian Nastase era casatorit cu Ilinca, fiica sefului Propagandei CC al PCR Grigore Preoteasa. Ulterior Nastase a abandonat-o pe fata ilegalistului si s-a luat cu Dana, fiica ministrului comunist al Agriculturii, Angelo Miculescu.
Toti acesti tineri straluciti, casatoriti cu fiice de comunisti ilegalisti si kominternisti au fost propulsati, cu sprijinul serviciilor se intelege, la comanda structurilor statului dupa 1989. Ion Ratiu, fostul lider al taranistilor, cu legaturi serioase in serviciile de informatii britanice, scria, in volumul V al jurnalului sau, publicat in 2002: "Iorgu Grigore (...) imi afirma categoric ca urmatorii sunt ofiteri SRI acoperiti: Dinu Patriciu, Petre Roman, Verestoy Attila, Calin Popescu-Tariceanu, Adrian Nastase, Tinca si Mugur Isarescu. E greu de crezut. Cum pot eu sa verific?" Sursele noastre afirma ca Iorgu Grigore era chiar el fost ofiter de Securitate, ce activa pe langa Ion Raiu in chip de "consilier juridic" (acesta stia se pare calitatea sa de securist) si ca cel mai curand cand se referea la SRI era vorba de DIE. Noua generatie a fostei Securitati s-a lansat puternic in afaceri, una dintre cele mai tari "afaceri" fiind devalizarea industriei autohtone si destructurarea economica si politica a tarii. In multe din intreprinderile acestora poate fi intrevazuta "mana straina" care i-a sustinut si propulsat, ceea ce ridica inca o data in discutie posibila calitate a acestora de agenti dubli, orientati ca vectori antiromanesti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.