Nu mai departe de ieri, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, se declara multumit de rezultatele negocierilor purtate cu sindicatele din invatamant pe tema legilor invatamantului. Sindicalistii din invatamant si studentii s-au aratat nemultumiti de ultimele negocieri purtate cu Ministerul Educatiei pe tema legilor invatamantului. Mai mult, acestia ameninta ca vor incepe sa stranga semnaturi si vor face presiuni in Parlament pentru ca aceste legi sa nu treaca in formula propusa de ministrul Cristian Adomnitei. Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale nu au fost de accord, de la inceput, cu proiectele de lege propuse de ministrul Cristian Adomnitei. “Noi continuam sa consideram ca acesta a fost un simulacru grotesc, ca Educatia are nevoie de un pachet mult mai complet de legi care, pe langa legile invatamantului, statutul personalului didactic, trebuie sa curinda si o lege a salarizarii, o lege a calitatii in educatie, o lege a descentralizarii”, a declarat Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale. Sindicalistii de la Alma Mater isi mentin punctul de vedere in ceea ce priveste alegerea rectorilor. Ei spun ca acestia ar trebui alesi de catre profesorii si studentii din fiecare universitate in parte. “Ministerul, ca sa impace capra si varza, a lasat la latitudinea cartei universitare sa se stabileasca cum se fac aceste alegeri, fie prin concurs, fie prin alegere, prin vot, dar fara sa se precizeze ce tip de vot”, a explicat Razvan Bobulescu, presedintele Alma Mater. In ceea ce priveste salarizarea personalului didactic, desi au fost dezbateri indelungate, nu s-a reusit ajungerea la un consens. “Suntem in acelasi loc din care am plecat, nu s-a rezolvat capitolul alegerii conducerii universitatilor, e trist si, sincer, sunt dezamagit de ce s-a intamplat aici. Eu sper sa renunte la aberatiile propuse aici”, a mai spus Bobulescu.
Si studentii si-au exprimat in repetate randuri nemultumirile referitoare la pachetul de legi propus de ministrul Adomnitei si la modul in care acesta trateaza problemele tinerilor. Studentii cer ca in lege sa fie mentionate si subventiile acordate celor care stau la camin si pentru transportul in comun. “Inca nu stim ce s-a obtinut de la aceste negocieri pentru studenti, pentru ca nu avem un punct de vedere al ministerului”, a sustinut Gabriel Petrea, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.